Cullera repetix com a seu de la jornada autonòmica per al professorat de FPA

Temes com les dificultats de la dona en el món laboral, la violència de gènere i l’assetjament LGTBI estan presents

CULLERA. 01-03-18. Amb el títol de ‘Mirades que transformen’ la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport (CEFIRE) ha organitzat una jornada de caràcter autonòmic que ha reunit a més de 100 professors de Formació per a Persones Adultes (FPA) en la qual també ha col•laborat l’Escola d’Adults de Cullera.

Els docents estan vivint una jornada amb l’objectiu principal de donar visibilitat als problemes que afronten les dones i altres col•lectius en tots els àmbits socials i trencar amb els estereotips i prejudicis de gènere i sobre identitat sexual.

L’Auditori Municipal de Cullera és l’escenari de tres ponències. Una titulada ‘El camí de ser dona’ a càrrec d’Ana Fornés, Directora General de l’Institut Valencià de les Dones i per la Igualtat de Gènere. Una altra sobre ‘Les produccions de les dones en l’àmbit cultural i científic: un llegat desconegut’ de la qual s’encarrega l’Assessora del CEFIRE en matèria d’Educació Inclusiva, Ana López. I finalment ‘No et deixarem sola’, exposada per Joaquina de la Peña Saavedra, Jutgessa titular del jutjat nombre 1 de Violència contra la Dona d’Oriola.

A més, hi ha dos espais oberts dedicats a la figura de la dona en el món laboral i les identitats de gènere. El primer el protagonitzen Fornés, Empar Aguado, professora en la Facultat de Ciències Socials de la Universitat de València i Carmen Serrano, Presidenta de l’Associació Tyrius del Palmar. Del tema ‘Identitats de gènere’ s’encarrega el professor d’educació secundària Víctor Parral, la formadora de gènere Carmen Ivars i la Secretària del col•lectiu LGTBI Diversa en la UPV Lluna Sanz.

En l’última part de la jornada es duen a terme les ‘clownclusiones’, un repàs en toc d’humor de tots els temes tractats al llarg del dia.

La jornada ha sigut inaugurada per l’alcalde de Cullera, Jordi Mayor, i la presidenta del Consell Escolar de la Comunitat Valenciana, Encarna Cuenca. Mayor ha destacat que Cullera torne a ser la seu de les jornades per segon any i ha mostrat la seua voluntat per repetir. A més, ha demostrat la seua satisfacció amb les jornades perquè Cullera compta amb més de 450 alumnes que utilitzen els serveis de l’escola per a adults.

Les responsables de la clausura seran Manuela Faus, directora del CEFIRE de Gandia, i Sílvia Roca, regidora d’Educació de Cullera. Roca ha destacat la importància d’esta iniciativa per la creació d’espais en els quals tractar temes relacionats amb les escoles per a adults, espais que servixen per a donar-li visibilitat a una etapa educativa a la qual no se li dóna la importància que es deuria.

Deixa el teu comentari