Cullera rescata 300 llibres de la història de la natació oblidats durant més d’una dècada

La regidoria d’Esports els repartix entre els alumnes de 3r i 4t de l’ESO

IMG_6026 (2)CULLERA. 15-04-16. Han estat més de 12 anys ocults en caixes plenes de pols i ara el nou govern local ha volgut rescatar més de 300 exemplars del llibre «Nadant a Cullera. Travessies i nadadors que han fet història» perquè esta obra d’Alejandro Creus Font torne a vore la llum després d’un llarg període d’oblit.

La regidoria d’Esports que dirigix Javier Cerveró ha començat a repartir els llibres recuperats entre els alumnes de 3r i 4t de l’ESO dels centres educatius de la localitat.

L’edil ha explicat que la intenció és difondre la història de la natació entre les noves generacions i fomentar la pràctica d’este esport entre els més jóvens, ja que esta disciplina és de gran tradició en la localitat marinera.

«Estem fent justícia amb l’autor i amb la història de la natació a Cullera, perquè és incomprensible com s’ha pogut mantindre en l’ombra este patrimoni que ha d’enorgullir-nos a tots», ha destacat el regidor este matí en un acte de lliurament a estudiants de l’IES Llopis Marí.

En el mateix ha estat present l’autor, reconegut nadador que va ser cap durant anys del servici de socorrisme del municipi. Creus ha explicat als alumnes la importància de la natació en la localitat i ha tingut l’oportunitat d’intercanviar experiències i explicar anècdotes sobre este esport.

«Nadant a Cullera» va ser editat per l’últim govern progressista de Cullera, sent alcalde Joan Grau i regidor d’Esports Enric Tormos i Escrivà. La publicació va ser editada pel consistori i suposa un estudi de l’evolució de la natació a Cullera des dels seus inicis. Creus busseja en esdeveniments especials de les diferents èpoques i indaga sobre diferents personatges rellevants d’esta categoria esportiva.

Deixa el teu comentari