Cullera resitua el mercat d’artesania a la zona del Racó

descargaLa mesura pretén dinamitzar eixa part del passeig marítim i dessaturar l’Oasi

CULLERA. 26-04-16. L’Ajuntament de Cullera resituarà este estiu el mercat d’artesania del passeig marítim en la platja del Racó. La decisió definitiva l’ha anunciat hui el regidor de Règim Interior, Hugo Font, després d’un llarg procés de consultes amb els diferents agents implicats.

La intenció de l’equip de govern amb el canvi és dinamitzar la part del passeig on s’emplaçaran ara els llocs ambulants i dessaturar la plaça de l’Oasi —antiga ubicació. L’alcalde, Jordi Mayor, ha indicat que l’oficialment denominada plaça de la Constitució «presentava una saturació elevada d’ocupació de la via pública i es generaven aglomeracions i fins i tot problemes de circulació». «En cas d’una emergència, podríem haver-nos vist en algun problema seriós», ha advertit.

Amb esta mesura, s’evitaran eixos inconvenients i es promourà el flux de visitants cap a la platja adjacent a la populosa de Sant Antoni, ha destacat el primer edil.

Al voltant d’açò, cal recordar que l’última sessió del Consell de Turisme havia aprovat per unanimitat sol·licitar al consistori la prohibició de la venda ambulant en el passeig marítim durant els mesos de juliol i agost.

La decisió final havia de ser presa per l’executiu municipal, que no considera necessari  eliminar estos llocs de venda «perquè són compatibles amb la resta d’activitats comercials de Cullera i a més representen un atractiu turístic», en paraules de Font, a part que hi ha moltes famílies que viuen d’esta activitat. No obstant açò, Hugo Font matisa que «calia una reordenació».

Amb la nova ubicació al Racó s’opta per una solució salomònica, ja que d’una banda s’evitarà la competència directa sobre els comerços del barri de Sant Antoni i al mateix temps es permetrà als venedors ambulants seguir desenvolupant la seua activitat en una zona més espaiosa i atractiva.

A més, suposa una oportunitat de desenvolupament de la zona ZAS de Sant Antoni com a àrea comercial per a aquells que vulguen seguir oferint els seus productes en esta part de la ciutat. Com a conseqüència del tancament en el passat d’empreses dedicades a l’oci, molts locals han quedat buits, per la qual cosa es planteja la possibilitat de reconvertir-los en comerços que contribuïsquen a dotar d’un major dinamisme les zones afectades per la ZAS.

 

Deixa el teu comentari