Cullera ressitua associacions i estalvia en lloguer

L’ajuntament aprofita la rehabilitada Fonda i el centre cultural del Raval per a reduir la despesa en immobles

Fonda ExteriorCULLERA. 29-04-16. El pla d’estalvi i eficiència de l’Ajuntament de Cullera suprimirà a partir de maig el lloguer de l’edifici que fins ara ocupava l’extingit Consell de la Dona, un baix situat en el carrer del Riu que el consistori cedix a diferents associacions per al desenvolupament de les seues activitats.

A partir del pròxim dia 1, l’ajuntament deixarà d’assumir eixa despesa i ressituarà a les entitats en diferents espais municipals. Amb esta mesura estalviarà anualment quasi 9.000 euros.

Per a açò aprofitarà espais de titularitat municipal que havien quedat sense ús en ser tancats per l’anterior govern, així com uns altres recentment rehabilitats per l’actual executiu municipal com és el cas de l’històric edifici de la Fonda.

Concretament, les activitats que l’Associació de Mestresses de Casa Tyrius desenvolupava en el vell Consell de la Dona passen a l’espai multiusos de la Fonda. El mateix ocorre amb l’Orquestra de Plectre ‘Ciutat de Cullera’, que passarà a assajar en el citat espai.

A més, la renovació del DNI, que es feia en el lloguer que ara es deixa, també es ressitua en el baix de la Fonda, edifici que es troba al costat de la Casa Consistorial.

Ús per al Centre del Raval

Per la seua banda, l’Associació de Familiars d’Alzheimer i altres Demències de Cullera (AFACU), que tenia la seua seu en el Consell, es trasllada provisionalment al Centre Cultural del Raval, tancat l’anterior legislatura per les retallades. AFACU ocuparà este local municipal fins que trobe un espai definitiu.

El lloguer del Consell de la Dona ha suposat per a les arques municipals una despesa de més de 80.000 euros només al llarg de l’última dècada. L’alcalde, Jordi Mayor, ha deixat clar que el nou ajuntament «va a suprimir totes les despeses innecessàries sempre que existisca la possibilitat de seguir prestant eixos serveis de forma més eficient i menys onerosa per a les arques municipals». El primer edil recorda que la delicada situació econòmica del consistori «obliga a un control absolut en la despesa».

Deixa el teu comentari