Cullera supera l’auditoria que li assegura la Q de qualitat

L’Institut per a la Qualitat Turística Espanyola certifica que la platja de Sant Antoni reunix els requisits d’excel•lència

CULLERA. 20-08-15. La qualitat de les platges de Cullera s’ha tornat a posar en relleu. La capital turística de la Ribera acaba de passar l’auditoria de seguiment de la Q de qualitat turística que en estos moments ostenta la platja urbana de Sant Antoni, la de major afluència en la ciutat.

Auditors d’Aenor acreditats per l’Institut per a la Qualitat Turística Espanyola van visitar esta platja el 31 de juliol per a avaluar que complix amb tots els requisits exigits per a mantindre este distintiu de qualitat. Recentment, el consistori ha rebut la certificació del Sistema de Qualitat Turística Espanyola que confirma la Q de qualitat durant enguany.

Platja Sant Antoni
Platja Sant Antoni

Cullera va renovar la Q de qualitat l’any passat i este exercici havia de passar una auditoria de seguiment, que ara ha sigut superada. El pròxim any, la platja de Sant Antoni tornarà a sotmetre’s a examen i s’enfrontarà a la renovació del certificat en 2017.

La Q de Qualitat és un reconeixement d’àmbit nacional a través de la norma UNE 187001 en el marc de la gestió de les platges. Els beneficis per a l’ajuntament de comptar amb la Q són varis. Entre ells, facilita la coordinació de tots els servicis implicats en la qualitat de la platja i la seua integració en una estratègia comuna. Gràcies a la millora contínua en la gestió de la qualitat turística, s’optimitzen recursos i es baixen els costos de gestió.

Pel que fa als beneficis per al turisme, la norma UNE 187001 és una garantia de servici turístic de qualitat en la platja, amb el compromís d’aconseguir la plena satisfacció dels usuaris.

La Q de qualitat és un dels reconeixements més exigents. Té en compte la planificació, organització, gestió ambiental, gestió dels recursos, comercialització i procés de control i millora contínua de la qualitat turística de la platja.

També avalua altres aspectes com les mesures de seguretat i salvament, la informació als usuaris, la neteja, el manteniment d’instal•lacions i equipaments, l’accessibilitat, la higiene i l’oci oferit.

El regidor de Platges, Salva Tortajada, s’ha mostrat satisfet perquè la ciutat haja superat este «difícil examen» i ha destacat que la Q de qualitat «és fruit del treball i esforç de moltes persones al llarg d’anys per a convertir les platges de Cullera en les millors de la Comunitat Valenciana i de les millors d’Espanya».

Totes les platges de Cullera compten amb els certificats ISO 9001, ISO 14001 i Emas. A més, la de Sant Antoni presumix d’ostentar la Q de Qualitat Turística. D’altra banda, cal recordar que la localitat compta amb sis banderes blaves i és capdavantera en la província de València en este apartat. També les platges de l’Escollera, Sant Antoni, Racó, Los Olivos, Cap blanc i Far estan certificades amb bandera Qualitur.

Deixa el teu comentari