CullerArts oferix el seu segon gran concert amb l’Orquestra AIDO i l’Orfeó Valencià

L’«Stabat Mater» de Pergolesi i la «Gran Missa de la Coronació» de Mozart congreguen mig miler d’espectadors

El Festival CullerArts va oferir este dissabte a l’església dels Sants Joans el segon gran concert de la seua programació anual. Els protagonistes foren l’Orquestra Simfònica AIDO i l’Orfeó Valencià.

Les dos agrupacions, sota la batuta del director artístic del festival, Cristóbal Soler, van oferir una magistral interpretació de l’«Stabat Mater» de G. Pergolesi i la «Gran Missa de la Coronació» de W.A. Mozart, obres mestres de la música mundial que van servir a més per a commemorar el centenari de la coronació canònica de la Mare de Déu Castell de Cullera.

Les veus les van posar la soprano Laura Cruz i la mezzosoprano Yulia Safonova, solistes del Conservatori Superior de Música Joaquín Rodrigo de València.

L’actuació es va dur a terme davant més de 500 espectadors que van abarrotar l’església cullerenca. A més, va tindre caràcter solidari, ja que la recaptació es destinarà a Càritas.

Un dels moments més especials estigué la interpretació de la «Salutació a la Mare de Déu del Castell», composició de Jordi Ripoll, encarregada per les Cambreres de la Mare de Déu com a regal pel centenari i que es va estrenar fa uns mesos.

Més sobre CullerArts

CulleraArts és un festival internacional de música d’orquestra que es duu a terme a Cullera. Naix per a la defensa i divulgació del patrimoni musical valencià i espanyol a través tant de la recuperació d’obres del repertori musical, com de la interpretació del repertori contemporani.

CullerArts aposta per la interpretació del gran repertori musical, mantenint i perseverant en el nivell d’excel·lència a través de la invitació d’artistes i agrupacions amb reconeixement i prestigi internacional.

A més, el festival programa activitats paral·leles de dinamització. CullerArts inclou un concurs internacional de violí i encara que el gruix de les seues activitats se centrarà en el mes de setembre, oferix actuacions al llarg de tot l’any. La primera d’elles va tindre lloc el mes d’abril passat amb el concert de l’Orquestra de RTVE.

Deixa el teu comentari