Cultura de la Generalitat i l’Institut Francés presenten a la Filmoteca de València un cicle sobre el medi ambient

El cicle està conformat per quatre llargmetratges francesos i se celebra amb motiu del Dia Mundial del Medi Ambient

El cicle s’inicia a la Filmoteca de València amb la projecció de ‘L’homme a mangé la Terre’ (2019) de Jean-Robert Viallet

 La Conselleria d’Educació, Cultura i Esport de la Generalitat, a través de la Filmoteca de l’Institut Valencià de Cultura, i l’Institut Francés de València han organitzat un cicle de quatre documentals francesos amb motiu de la celebració el 5 de juny del Dia Mundial del Medi Ambient.

El cicle s’inicia el dissabte 5 de juny a les 18 hores a la Filmoteca de València amb la projecció, en sessió única, de ‘L’homme a mangé la Terre’ (2019), de Jean-Robert Viallet, un documental que du a terme un ambiciós repàs a les accions humanes que impacten des de fa dècades sobre l’equilibri del planeta. Es tracta d’un treball que utilitza imatges d’arxiu per a analitzar tot el que ens ha portat fins al punt de no retorn actual.

També en sessió única, la Filmoteca projecta el dimarts 8 de juny a les 18 hores ‘Désobéissant.e.s!’ (2020), d’Adèle Flaux i Alizzée Chiappini, un documental amb un to més esperançador sobre els milers de joves que lluiten globalment perquè els poders polítics prenguen mesures que revertisquen la situació actual abans que siga massa tard.

L’Institut Francés de València, per la seua banda, projectarà el dilluns 7 de juny, a les 18 hores, ‘Planète Méditerranée’ (2020) de Gil Kebaïli, una exploració submarina a cent metres de profunditat feta durant 28 dies per un equip científic en aigües mediterrànies entre Mònaco i Marsella.

El cicle finalitza a la seu de l’Institut Francés amb la projecció el dimecres 9 de juny a les 18 hores de ‘Última Patagònia’ (2019) de Gilles Santantonio, sobre una expedició organitzada en 2019 per Centre Terre a l’arxipèlag Madre de Dios a la Patagònia xilena.

Dia Mundial del Medi Ambient

Des de 1973, el 5 de juny se celebra el Dia Mundial del Medi Ambient per tal de conscienciar la societat de la necessitat de protegir els ecosistemes naturals per a assegurar l’habitabilitat del planeta. Una necessitat que, en ple segle XXI, s’ha convertit en emergència. La pandèmia de COVID-19 és només una de les conseqüències devastadores que comporten la desforestació i el canvi climàtic.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.