Cultura dona suport a la ‘Plaça del Llibre’, iniciativa que promou i divulga la literatura valenciana

La directora general de Cultura i Patrimoni, Carmen Amoraga, ha garantit que la Generalitat sempre protegirà trobades literàries com la ‘Plaça del Llibre’, que promouen i divulguen la literatura valenciana.

Carmen Amoraga s’ha mostrat satisfeta que la ‘Plaça del Llibre’ cresca en aquesta edició en espai, autors i editorials. Enguany són 60 les editorials que hi participen, 20 més que l’any anterior; s’han augmentat quasi un 50 % els metres d’exposició; es presentaran 45 novetats editorials i estaran signant més de 60 autors.

De l’1 al 4 de novembre a la plaça de l’Ajuntament de València se celebra la principal fira de llibres escrits en valencià que serveix com a punt de trobada per a editorials, autors i lectors que s’acosten en busca de novetats literàries.

La directora general de Cultura i Patrimoni ha assenyalat que “per la nostra part estem fent el que es pot per divulgar la literatura en la nostra llengua i els escriptors en valencià. El nostre suport és econòmic, promovent festivals literaris i fires del llibre i impulsant la visibilització de la nostra literatura en els fòrums nacionals i internacionals”.

En aquest sentit, ha recordat que la Generalitat ha disposat enguany per primera vegada d’un estand propi a la Fira del Llibre de Frankfurt i ha facilitat la participació de 16 escriptors i 10 editorials. Des del 2016 també propicia que les editorials valencianes puguen exposar els seus treballs a la Fira del Llibre Infantil de Bolonya.

Amoraga ha dit que les iniciatives s’estan realitzant en col·laboració amb tot el sector del llibre: editors, escriptors, llibrers, etc.

La ‘Plaça del Llibre’ ha organitzat activitats per a tots els públics durant els quatre dies que estarà oberta: contacontes, conferències, cercaviles i actuacions musicals.

El dia 1 de novembre es farà lliurament dels Premis de la Plaça, que enguany han recaigut en l’escriptora Isabel-Clara Simó, per la seua trajectòria literària, i en el programa d’À Punt Mèdia ‘Plamerdemavida’, per la difusió que fa de la literatura.

En la presentació han participat, junt amb Carmen Amoraga, Jesús Figuerola, president de FULL, Fundació pel Llibre i la Lectura; Toni Gisbert, secretari d’Acció Cultural del País Valencià; Gemma Pasqual, vicepresidenta de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana; Àfrica Ramírez, presidenta de l’Associació d’Editors del País Valencià; i Naxo Larraz, president del Gremi de Llibrers de València.

Deixa el teu comentari