Cultura nomena Margarita Vila directora substituta del Museu de Belles Arts de València

La Conselleria de Cultura, Investigació, Cultura i Esport ha nomenat Margarita Vila Montañés directora substituta del Museu de Belles Arts de València en absència de José Ignacio Casar Pinazo, que es troba de baixa per malaltia. Es tracta d’una figura administrativa per a cobrir baixes que no suposa cap cessament.

La Direcció General de Cultura i Patrimoni ha assumit la direcció del museu durant els últims mesos. En aquest temps s’ha gestionat la cobertura de les places de conservació i restauració a través de la borsa de treball convocada per la Direcció General de Funció Pública.

La recepció d’aquests tres treballadors, amb la titulació requerida, va quedar condicionada a l’adscripció d’aquests al departament de registre atesa la seua falta d’experiència. Aquesta decisió es va comunicar tant als responsables nacionals d’ACRE (Associació de Conservadors i Restauradors d’Espanya) com a la Direcció General de Belles Arts del Ministeri de Cultura.

Al mateix temps, s’ha treballat amb la Conselleria de Justícia, Administracions Públiques, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques per a millorar les condicions de personal de la pinacoteca. També s’ha avançat amb el Ministeri de Cultura pel que fa a la licitació del Pla museològic perquè la V fase puga estar disponible per al gaudi del públic el pròxim mes de febrer.

El Museu de Belles Arts té per davant l’obertura de la V fase prevista per al mes de febrer amb una exposició de Vicente López, així com el calendari d’exposicions temporals i la gestió d’assumptes relacionats amb l’organització, el manteniment i l’estructura del museu.

Margarita Vila ocuparà el càrrec de manera transitòria, fins que s’incorpore José Ignacio Casar Pinazo. Més avant es convocarà a concurs la plaça de director del Museu de Belles Arts de València, seguint el codi de bones pràctiques i en compliment del compromís que va adquirir la Generalitat de cobrir les direccions de les entitats culturals de manera objectiva i transparent.

Margarita Vila és funcionària de carrera, del cos d’arquitectes de l’Administració especial de la Generalitat i, actualment, estava ocupant la Direcció del Servei de Promoció Cultural i Suport Tècnic de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, en la qual s’encarregava, principalment, de les inversions directes en el patrimoni cultural arquitectònic valencià.

En 2005 es va llicenciar en Arquitectura per l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de la Universitat Politècnica de València i va obtindre el premi al projecte final de carrera. En l’Escola d’Arquitectura d’Estrasburg (França) va fer el Curs de Museografia.

També ha superat el Màster de Conservació del Patrimoni Arquitectònic de la Universitat Politècnica de València, el Curs de Gestió de Projectes de l’Associació Espanyola per a la Qualitat (AEC) i el Taller Internacional d’Arquitectura de les escoles d’arquitectura de Niça i Marsella (França), Karlsruhe (Alemanya) i Brussel·les (Bèlgica), entre altres cursos realitzats.

Deixa el teu comentari