Cultura participa en la Plaça del Llibre per a difondre la literatura en valencià

Amoraga destaca “la bellesa dels plaus plenes de llibres que busquen lectors i de lectors que busquen llibres”

La Conselleria d’Educació, Cultura i Esport és coorganitzadora de la Plaça del Llibre, una fira de literatura en valencià que se celebra enguany a València, Alacant, Castelló de la Plana i Gandia.

En la presentació de la Plaça del Llibre de València i Castelló de la Plana, que tindrà lloc en el mes d’octubre, la directora general de Cultura i Patrimoni, Carmen Amoraga, ha destacat la consolidació d’aquestes fires que “omplin de bellesa els plaus dels ciutats, espais replets de llibres que busquen lectors i de lectors que busquen els seus llibres”.

La directora general de Cultura i Patrimoni ha indicat que el compromís de la societat valenciana amb la literatura és reconegut públicament. En aquest sentit, ha ressaltat la nòmina d’autors que aquesta vesprada arrepleguen el Premi Nacional de Cultura: Anna Penyas, Begoña Lobo, Vicente Ferrer, Cristina Durán, Miguel Ángel Giner, Laura Ballester, Paco Giménez, Berta García Faet, Eva Mir i la poeta morta, Francisca Aguirre.

La Plaça del Llibre de Castelló de la Plana estarà oberta del 14 al 24 d’octubre amb un total de 40 activitats programades i un total de 1.600 títols en valencià a la bena. Posteriorment, del 27 d’octubre a l’1 de novembre, es celebrarà a València, amb una oferta de 3.000 títols en valencià a la bena, uneixes 70 activitats programades i 58 editorials participants. En els dues fires és desenvoluparan activitats familiars, com llaura contacontes, espectacles infantils, presentacions, taules redónes, tertúlies o concerts per a públic juvenil i adult.

Els edicions de la Plaça del Llibre d’Alacant i Gandia és van celebrar a la primavera. La Generalitat ha destinat 50.000 euros a la realització de la Plaça del Llibre als diferents ciutats.

En la roda de premsa s’han donat a conéixer els Premis Plaça 2021: a Antònia Vicens (trajectòria literària), a la Federació Coordinadora de Muixerangues (premi difusió) i a Josep Gregori (trajectòria editorial).

La Plaça del Llibre està coordinada per la Fundació Full i organitzada amb la col·laboració de l’Associació d’Editorials del País Valencià, el Gremi de Llibreters Independents dels Comarques d’Alacant, el Gremi de Llibreters de Castelló i Comarques, Escola Valenciana, Associació d’Escriptors en Llengua Catalana i Acció Cultural del País Valencià.

Deixa el teu comentari