Un curt de l’Ajuntament de Cullera contra la violència masclista competirà en un festival

Què estem fent malament?’ participa en la quarta edició del Festival Cinema Ciutadà Compromés

La història d’Elena, una dona maltractada pel seu marit, ha sigut seleccionada per a participar en la nova edició del Festival Cinema Ciutadà Compromés, que enguany arriba a la seua quarta edició.

El curtmetratge es titula ‘Què estem fent malament?’ i va ser produït en 2015 per la regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de Cullera, amb el cullerenc Jordi Piris com a director. El seu objectiu: denunciar la problemàtica de la violència masclista.

Es projectarà el 28 d’octubre a partir de les 19 hores en Ca Revolta, un dels centres de cultura alternativa més importants de València situat en el barri del Carmen. Eixa vesprada l’acompanyaran altres sis produccions, totes amb base en la memòria històrica, el feminisme i les lluites socials.

El festival ha arrancat este 25 d’octubre i durarà fins al pròxim 27 de novembre. Enguany els curts seleccionats se centren en cinc temàtiques a saber la llibertat d’expressió, la memòria històrica, el feminisme, el territori i la ciutadania.

A pesar que els premis no tenen una dotació econòmica es farà lliurament d’un guardó original de disseny únic, amén de la visibilitat que atorguen els festivals als audiovisuals participants i a la seua temàtica.

La regidora d’Igualtat, Francesca Ortiz, es mostra contenta amb la participació del curt en el festival i assegura que, al marge dels premis, l’important és que temàtiques tan importants com la lluita contra la violència masclista tinguen el seu lloc en espais que funcionen a manera d’altaveu com és este festival de cinema tan compromés.

Més sobre el festival

Es projectaran més de 40 audiovisuals en format curt, mitjà i llarg. Entre els més destacats es troben el documental ’20-S’ de Jaime Roures i les pel·lícules ‘Experiment Stuka’ de Raga Molés i Pepe Andreu i ‘Hotel explotació: les kellys’ de Georgina Cisquella produït per Isabel Coixet.

A més, el festival comptarà amb les actuacions d’humoristes de la talla de Xavi Castillo i Kankaneo.

Els premis es dividixen en les categories de ficció, documental, micromecenatge, audiovisual en valencià, produccions de col·lectius ciutadans i, com és habitual, el premi del públic.

Les entrades es pagaran amb el sistema de taquilla inversa, és a dir, qualsevol persona entrarà de manera lliure (encara que respectant l’aforament limitat) i després pagarà la quantitat que crea convenient. Tots els fons es destinaran a crear un catàleg de les produccions presentades.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.