De l’1 al 22 de febrer, exposició pictòrica de Mir Belenguer a Vila Eugènia

El proper divendres 1 de febrer tindrà lloc a les 19:30 h en el centre d’art Vila Eugènia de Godella l’exposició pictòrica de Francisco Mir Belenguer. La mostra romandrà oberta fins el dia 22 d’este mes.

Esta exposició, de títol ‘Una vida de pintor autodidacta’ fa un repàs als més de 60 anys de trajectòria d’este gran pintor que s’ha fet a sí mateix. La regidora de Cultura, Tatiana Prades, ha animat a totes les veïnes i veïns de Godella a assistir a la inauguració per conèixer el treball d’este artista de Benimàmet (València) que ha guanyat la gran majoria de premis de pintura d’esta comunitat.
Entre els guardons trobem el primer premi provincial de Burjassot i el primer premi ‘Goerlich Miquel’ d’aquarel·la (1958), el primer premi del III Certamen Nacional de Saló de la Tardor de la caixa d’estalvis de Sagunt (1973), el primer premi del V Concurs Vila de Paterna (1975), el primer premi del VIII Concurs Nacional José de Ribera de Xàtiva (1976), el primer premi ‘Jacomart’ del IV Saló de Primavera de la caixa d’estalvis de València (1977), la nominació entre les deu millors obres per al premi de Belles Arts de Madrid (1978) o la Medalla d’Honor del premi BMW de Madrid (1991), entre d’altres.

Per tal de conèixer una mica més l’autor i la seua obra, ens referim a les paraules de Mario Antolín:
«Mir Belenguer és un gran pintor adscrit al més pur estil realista, al que ha arribat després d’una lenta recerca de la seua pròpia personalitat creadora. Sap trobar l’autenticitat ‘dramàtica’ sense convertir el seu poema en ‘pamflet’. El seu sorprenent domini del dibuix, la sobrietat buscada de l’ús del color, el seu rebuig de tot efectisme, la suau i freda matisació de la llum i el sotmetiment del pintor a una realitat, no inventada, eleven l’obra de Mir Belenguer a la categoria dels més destacats pintors realistes del panorama pictòric espanyol».

Del 1 al 22 de febrero, exposición pictórica de Mir Belenguer en Villa Eugenia
El próximo viernes 1 de febrero tendrá lugar a las 19:30 h en el centro de arte Villa Eugenia de Godella la exposición pictórica de Francisco Mir Belenguer. La muestra permanecerá abierta hasta el día 22 de este mes.
Esta exposición, de título ‘Una vida de pintor autodidacta’ hace un repaso a los más de 60 años de trayectoria de este gran pintor que se ha hecho a sí mismo. La regidora de Cultura, Tatiana Prades, ha animado a todas las vecinas y vecinos de Godella a asistir a la inauguración para conocer el trabajo de este artista de Benimàmet (Valencia) que ha ganado la gran mayoría de premios de pintura de

Deixa el teu comentari