Demà comencen les festes de l’Alcúdia 2015 amb el pregó d’Artur Fontana

El grup Urbàlia Rurana, de música popular valenciana i mediterrània obrirà les actuacions de les festes de l’Alcúdia

Pregoner 15Artur Fontana Puig, llicenciat en Dret, Lletrat del Consell Jurídic Consultiu de la Comunitat Valenciana i professor associat de Dret Administratiu a la Universitat de València des de 1994, serà l’encarregat de donar el tret de sortida a les Festes Majors de l’Alcúdia amb el tradicional pregó. El seu discurs, que servirà per donar per començades les festes patronals, oferirà una visió personal de les festes del poble des de la distància que suposa haver viscut durant llargs períodes de temps a València, però amb la proximitat de qui se sent profundament arrelat i vinculat al seu poble.

El dimecres 2 de setembre a les 8 de la vesprada un passacarrer acompanyarà el pregoner des de la plaça de l’Ajuntament fins la Casa de la Cultura, on tindrà lloc l’acte a les 8’30 de la vesprada. Durant la cerimònia tindran lloc les actuacions d’En Clau de Jazz Quintet i els cantaors Christian i Jonathan Penalba.

El mateix dia 2 de setembre, a les 11.30 de la nit, la plaça Tirant lo Blanch acollirà la primera actuació de les Festes, que correrà a càrrec del grup valencià Urbàlia Rurana, qui ens faran fruir de la música d’arrel valenciana i mediterrània en la primera nit de Festes.

UR quartet 1El grup Urbàlia Rurana es va crear l’any 1990. Es tractava de difondre un repertori prou treballat a una escala local i de País Valencià però poc conegut a l’exterior dels nostres estrictes límits regionals, i combinar-lo amb les músiques de l’Europa mediterrània, com ara les d’Eivissa, Occitània, el Piemont, Calàbria, Macedònia…

Han realitzat gran quantitat de concerts i balls en poblacions del País Valencià, Catalunya i les Illes Balears, a més de gran part de la resta d’Espanya, i també països com França, Itàlia, Bèlgica, Alemanya o Anglaterra, entre d’altres. El 1992 van rebre el Premi RNE-Ràdio Quatre als Millors Arranjaments pel seu primer disc A la banda de migjorn, i el Premi Puig-Porret 1995 del Mercat de Música Viva de Vic pel seu treball en col·laboració amb el grup Primera Nota, Folk Nou.

El 2002 publica Territoris amables, treball conjunt amb el músic piemontés Maurizio Martinotti i que va estar catalogat entre els 20 millors CDs europeus de l’any per la revista d’Internet Traditional Arranged. El 2006 va rebre el Premi Ovidi Montllor al Millor Disc valencià de Folk.

Deixa el teu comentari