Descendixen un 16,7% les infraccions penals en robatoris en vivendes a Almussafes

La Junta Local de Seguretat ha informat hui divendres de l’anàlisi estadística delincuencial de gener a octubre del 2016

La població manté un baix índex de casos de violència detectats i en seguiment

Almussafes, a 2 de desembre del 2016. La Junta Local de Seguretat, constituïda a Almussafes a l’octubre del 2014, ha celebrat hui divendres 2 de desembre la seua segona sessió ordinària de l’any 2016. Durant la trobada s’ha procedit a l’anàlisi de les dades estadístiques de delinqüència registrades en el municipi entre els mesos de gener i octubre d’enguany, entre els que destaca el descens en un 25% de les infraccions penals relacionades amb el robatori de coure.

Així mateix, s’han enumerat les accions aplicades en el pla director per a la millora de la convivència en els centres docents de la localitat, així com el protocol de col·laboració i coordinació entre les forces i cossos de seguretat de l’Estat i els cossos de la Policia Local per a garantir el compliment eficaç de les mesures judicials de protecció a les víctimes de violència domèstica i de gènere, un total de 7 en l’actualitat.

junta-local-de-seguridadL’alcaldessa en funcions, Paqui Oliver, ha presidit hui divendres dia 2, junt amb el subdelegat del Govern a València, Juan Carlos Valderrama, la Junta Local de Seguretat del municipi, una sessió a què han assistit, així mateix, el subinspector de la Unitat del cos nacional de Policia adscrita a la CV, Jose Antonio Checa, el tinent de la Guàrdia Civil d’Almussafes, Javier Muñoz, el cap de la Policia Local, Ernesto Serrano, l’oficial, Antonio Guisado, l’agent local especialitzada en violència de gènere, Juana Castillo, així com la representant de la unitat de violència contra la dona de la delegació del govern, Mª Ángeles Merino, i el vocal de la subdelegació de govern, Jose Pardo.

Un dels principals punts tractats durant la trobada, que s’ha celebrat en el saló de plens de l’Ajuntament, ha sigut la valoració dels delictes acumulats a Almussafes durant el present any 2016. Tal com s’ha informat, de manera detallada, per part del tinent de la Guàrdia Civil “les dades registrades quant a seguretat ciutadana són positives, ja que s’ha incrementat el nombre de persones detingudes i investigades i s’ha produït un descens notable de les infraccions penals en l’entorn de la vivenda i en la sostracció del coure”.

En xifres concretes, les afanades registrades en l’interior de la vivenda s’han reduït en un 16,7% respecte a les comptabilitzats el passat any 2015. Així mateix, la cooperació entre la Guàrdia Civil i la Policia Local ha permés el descens en un 25% de les sostraccions del coure respecte a l’any anterior. En el mateix sentit, en l’entorn agrícola s’ha generat un augment de tres punts en l’esclariment d’este tipus de delictes i un increment considerable dels detinguts i investigats.

“Estes dades marquen una tendència en la disminució de la criminalitat en termes generals en què hem de continuar treballant”, ha constatat el subdelegat del govern.

Atés que la col·laboració ciutadana és essencial, la setmana que ve, s’habilitarà un accés directe a AlertCops des de la web municipal www.almussafes.es.

AlertCops és el servici d’alertes de seguretat ciutadana de les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat. El seu objectiu radica a universalitzar l’accés als servicis públics de seguretat ciutadana, de manera que qualsevol persona, amb independència del seu idioma, origen o de les seues discapacitats auditives o vocals puga comunicar a les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat (Policia i Guàrdia Civil) una alerta sobre un acte delictiu o incidència de seguretat de què està sent víctima o testimoni.

Descens de la violència de gènere

Tal com s’ha constatat en la sessió de la Junta de Seguretat, Almussafes ha registrat una reducció en les xifres de dones víctimes de violència de gènere amb ordes de protecció en vigor i en seguiment per part de les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat. En este sentit, de les 9 comptabilitzades el passat mes de març, data de celebració de la primera reunió anual de l’ens, s’ha passat a un total de 7, totes elles en un risc baix.

Coincidint amb la constitució de l’organisme a l’octubre del 2014, es va acordar l’adhesió al protocol de col·laboració i coordinació entre les forces i cossos de seguretat de l’Estat i els cossos de la Policia Local per a garantir el compliment eficaç de les mesures judicials de protecció a les víctimes de violència domèstica i de gènere, a través d’una Taula de coordinació policial que optimitzara recursos materials i humans.

A més, Almussafes establix un marc general d’actuació que assigna, de forma concisa, la competència i tasques de protecció de les víctimes a un o ambdós Cossos implicats en els possibles supòsits d’actuació policial en violència de gènere, depenent del nivell inicial de risc resultant. En este sentit, el tinent de la Guàrdia Civil ha ressaltat “el bon funcionament en matèria de coordinació entre ambdós davnt qualsevol actuació significativa per a la protecció i seguretat de les víctimes”.

El Pla director per a la millora de la convivència en els centres educatius d’Almussafes ha sigut un altre dels punts abordats durant la sessió de hui. A les xarrades relacionades amb la violència de gènere, l’assetjament escolar i les xarxes socials, se suma el programa d’educació viària als escolars que desenrotlla la Policia Local de la localitat des de fa anys i que en el 2017 aplicarà importants novetats.

En este sentit, ha aclarit el cap del cos policial, Ernesto Carrascosa, “este projecte ambiciós i obert incorporarà l’any que ve als estudiants de l’IES Almussafes i, a més, es va a enriquir amb l’habilitació d’un circuit semi-fixe d’educació viària en una zona verda del nostre polígon”.

Entre els assumptes tractats, destaquen així mateix les accions empreses quant al pla de prevenció i protecció antiterrorista, a més de la sol·licitud de l’Ajuntament per a la col·laboració de la Guàrdia Civil en el control i manteniment del dispositiu de seguretat durant estes festes nadalenques.

 

Deixa el teu comentari