Dia de l’arbre a l’Alcúdia: Èxit de la campanya “Adopta un arbre”

Veïns i veïnes han plantat i “adoptat” 28 arbres de diferents espècies i 50 plantes aromàtiques al parc de la II República, l’últim parc que s’ha fet al municipi. Les famílies i associacions adoptants tindran cura del seu exemplar.

“Així com en les últimes edicions hem  replantat les zones d’El Corral de Rafel i la ribera del Magre, enguany hem pensat que també era important augmentar la zona arbrada d’alguns parcs i jardins- comenta Isabel Madramany, regidora de Medi Ambient- així com suggerir a les famílies que n’adoptaren un per a tindre’n cura del seu creixement”.

Les ratxes de vent que ja començaven a ser fortes diumenge de matí, no van impedir que les famílies alcudianes, i algunes associacions cíviques i ciutadanes, acudiren a la crida d’”adoptar un arbre”. Per a l’ocasió s’havien triat arbres autòctons, amb bona adaptabilitat  i amb una mida ja respectable, per tal que prompte facen ombra. En total n’eren 28 exemplars: 2 fruiters: un pomer i un albercoquer, 9 moreres, 7 lledoners, 1 carrasca, 4 xiprers, 2 oliveres i 2 garrofers. A més, als extrems del parc es van plantar unes illes amb plantes aromàtiques: romaní, espígol, timó… 

El Parc de la Segona República és l’últim que s’ha obert a l’Alcúdia, just al davant del col·legi públic Heretats, i en són moltes les famílies que s’hi acosten cada dia per tal de jugar a la pilota o utilitzar les zones de jocs infantils i elements de gimnàstica per a majors, per tant és fàcil per a als “adoptants” dels arbres anar de tant en quant a visitar-los i  tindre’n cura. 

El matí festiu es va completar amb un esmorzar ofert per l’ajuntament a totes les persones participants i amb el lliurament d’un diploma acreditatiu als grups adoptants dels arbres. 

A més dels exemplars plantats diumenge de matí, l’ajuntament ha posat a disposició de tots els centres educatius del poble els exemplars que cadascun d’ells ha volgut demanar, per tal que els planten als seus patis el dia que ho estimen convenient.

Ribera Televisió

RiberaTV naix l'any 1986 amb la idea de crear una televisió lliure i plural. En 2005 obté la llicència per la GV per a emetre en el marc legal de la TDT.

Deixa el teu comentari