Dia Internacional de l’Acció per la Salut de les Dones

Diverses expertes parlen en la Universitat de València sobre la menstruació

Aquest dijous 27 de maig, se celebra al jardí Botànic de València de 17 a 20 hores la I Jornada Dignitat Menstrual a la Universitat de València.

Amb motiu del Dia Internacional de l’Acció per la Salut de les Dones (28 de maig) i el mes de la higiene menstrual, aquesta Jornada busca visibilitzar i dignificar la menstruació, un fet que hui en dia continua sent tabú en la nostra societat.

Aquesta jornada forma part del projecte de sensibilització “Menstruació Digna”, que ha posat en marxa un grup d’estudiantes i professores de la Universitat de València i que compta amb el suport financer de la Càtedra Unesco, i la col·laboració de la Unitat d’Igualtat de la UV, la Facultat de Ciències Socials de la UV i l’associació Balloona Matata.

La jornada serà inaugurada per Amparo Mañés, directora de la Unitat d’Igualtat de la UV i Toya Vázquez, cap d’Iniciatives de Sostenibilitat Curricular de la UV.

El programa compta amb una taula d’expertes, en la qual s’analitzarà la menstruació des de diverses perspectives, amb la ginecòloga Ana Casanova; l’educadora menstrual Carolina Ruiz; la sexòloga i psicòloga Esperanza Gil; la aiurveda Guilu Cabale; la nutricionista Nadia San Onofre i la fisioterapeuta Rita Paiva.

Compartirem les “menstruaccions”, iniciatives dissenyades per les assistents als Tallers que van tindre lloc el mes d’abril en diversos campus de la Universitat de València, i que es posaran en marxa en els pròxims mesos; i participaran també representants d’iniciatives actuals relacionades amb la menstruació, que s’han posat en marxa a València des de diversos col·lectius.

A més la jornada inclou també l’humor i el teatre amb la clownferencia d’Amaia Prieto Marín i amb una iniciativa de teatre reivindicatiu de la companyia Unaovarias.

Deixa el teu comentari