Diputació i Creu Roja incrementen un 60% l’atenció social en municipis amb menys de 5.000 habitants

La Diputació de València i Creu Roja Espanyola han renovat el conveni de col·laboració posat en marxa en 2020 a fi de donar cobertura als municipis de menys de 5.000 habitants de La Serrania, La Vall d’Albaida i El Racó d’Ademús amb la intenció de contribuir a reduir les situacions de vulnerabilitat i exclusió social dels seus habitants. El projecte, denominat ‘Acompanyament en processos d’inclusió’, ha permés que Creu Roja haja atés 2.929 persones fins a setembre.

El president de la Diputació, Toni Gaspar, i el president de Creu Roja a València, Juan José Collado, han formalitzat este dilluns l’acord per al present exercici, en el qual la institució provincial torna a aportar una mica més de 330.000 euros per a ajudar el moviment humanitari a donar cobertura a les necessitats bàsiques de persones en situació d’extrema vulnerabilitat d’estes comarques valencianes.

Per part seua, el president provincial de Creu Roja a València, Juan José Collado, ha assenyalat que el projecte “permet reforçar la nostra resposta local a situacions de vulnerabilitat o emergència social, consolidar la xarxa de persones voluntàries i sumar esforços amb els ajuntaments i la Diputació de València”.

Durant la trobada en la seu central de la Diputació, a la qual han assistit les diputades de Benestar i Inclusió Social, Pilar Sarrión i Empar Folgado, entre altres, s’ha fet balanç del projecte ‘Acompanyament en processos d’inclusió’, que està centrat en l’atenció a famílies en situació d’extrema vulnerabilitat, persones majors i dependents, joves i menors, a més de contemplar l’assessorament específic als equips de serveis socials de les tres comarques en matèria d’estrangeria i igualtat. 

Entre els objectius del conveni entre Diputació i Creu Roja s’inclou el suport a les famílies  socialització en igualtat, amb xiquets i xiquetes d’entre 6 i 17 anys, així com l’assistència als consistoris en matèria de violència de gènere.

Deixa el teu comentari