Diumenge, 27 de maig, se celebra el Dia Nacional del Celiac

Alzira, 25 de maig de 2018.- Un any més l’Associació de Celíacs de la Comunitat Valenciana (ACECOVA), membre de la Federació d’Associacions de Celíacs d’Espanya (FACE), celebra el Dia Nacional del Celiac que tindrà lloc este diumenge 27 de maig. Una cita que reivindica el malalt celíac i que busca normalitzar la vida social d’estos pacients.

L’Ajuntament d’Alzira col·labora fent publicitat d’este dia i el que es vol reivindicar mitjançant les xarxes socials, la pantalla de la Clau i cartells sobre la celebració del Dia del Celíac repartits per diferents llocs de la ciutat.

La campanya d’enguany és baix el lema “SúmateALaCadena” i vol reivindicar la feina dels treballadors i voluntaris de les associacions de celíacs de tot el país posant en valor la importància de continuar sumant baules en la dita cadena. Una cadena que s’inicia amb els malalts celíacs, continua amb els doctors i investigadors especialitzats amb la malaltia i seguix amb les associacions de celíacs a més de proveïdors de cadenes de restauracions o grans superfícies.

Una data amb un clar perfil reivindicatiu que busca sensibilitzar la societat i les administracions sobre les necessitats del col·lectiu per acabar amb la preocupant taxa d’infradiagnòstic, l’elevat preu dels productes específics o la necessitat de continuar conscienciant sobre la contaminació creuada.

Actualment a Espanya més de 400.000 persones són celíaques però únicament el 15% estan diagnosticades; la taxa d’infradiagnòstic és pròxima al 85%.

Deixa el teu comentari