‘Dolor y gloria’ primera projecció de la ‘Filmoteca d’estiu’

Es projectarà els dies 31 de juliol, 1 i 2 d’agost

La ‘Filmoteca d’estiu’ estrena la seua edició 2020 amb la projecció de la pel·lícula de Pedro Almodóvar ‘Dolor y gloria’ que forma part del cicle ‘Collita de premis’ que cada any recupera per als espectadors els films guanyadors en els principals premis de cine, (Oscar, Goya, Premis Cinema Europeu o de l’Audiovisual Valencià).

La pel·lícula d’Almodóvar va rebre nombrosos premis , entre aquests, el de millor pel·lícula, millor director, millor guió i millor actor i Antonio Banderas va rebre per la seua actuació el premi al millor actor al Festival de Cannes.

Interpretada per Antonio Banderas, Asier Etxeandia, Penélope Cruz, Cecilia Roth, Leonardo Sabaraglia, Julieta Serrano i Nora Navas entre altres, fou un dels grans èxits del cinema espanyol del 2019, també va ser nominada a millor pel·lícula de parla no anglesa en els Oscars.

‘Dolor y gloria’ narra una sèrie de retrobaments, alguns actuals i altres recordats després de dècades, d’un director de cinema en el seu ocàs. La infantesa, el primer amor, el segon amor, la relació amb sa mare, amb algun actor amb qui va treballar, amb la mortalitat, amb la malaltia… I recorre els seixanta, els huitanta i l’actualitat de la seua vida. I el buit immens davant de la impossibilitat de seguir treballant.

Beatriz Martínez en la revista ‘Fotogramas’ va dir: “Una pel·lícula confessional, quasi parlada en primera persona a través d’un ‘alter ego’ (prodigiós Antonio Banderas), en la qual no hi ha afany d’exhibicionisme, només la necessitat del director manxec d’obrir la caixa dels seus records i compartir-los amb l’espectador”.

Deixa el teu comentari