Dos mesos de treball per a 71 persones desocupades a l’Alcúdia

L’ajuntament de l’Alcúdia ha rebut una subvenció de 222.000 euros, en el marc dels convenis de col·laboració del Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE) amb les corporacions locals, i donarà ocupació des del 10 de juliol al 9 de setembre a 71 desocupats  agrícoles. 

Estes persones han començat a treballar hui a l’Alcúdia, després de rebre el curs de riscos laborals dividits en tres grups, per respectar les indicacions d’higiene i distància interpersonal marcades per les autoritats sanitàries a causa de la COIVID-19.

Estes ajudes tenen un doble objectiu: d’una banda pal·liar la desocupació agrícola eventual que es viu durant la temporada d’estiu i, per una altra, dur a terme millores en les infraestructures del patrimoni rural i forestal. Concretament les tasques que van a realitzar-se són els desbrossament i poda de camins i barrancs en  el terme municipal. 

L’Ajuntament de l’Alcúdia ha contractat  a través d’este programa 71 persones que tindran cadascuna un contracte laboral de dos mesos. El requisit imprescindible per a accedir a este contracte mensual era la inscripció en l’Espai Labora com a demandant d’ocupació i acreditar la condició de treballador/a agrari, ja que este programa d’ocupació està destinat a complementar la renda dels treballadors del camp durant els mesos d’inactivitat. 

La selecció del personal s’ha fet seguint els criteris de baremació que marca el Ministeri i que contempla alguns paràmetres com és el nivell de renda dels membres de la unitat familiar, tindre responsabilitats familiars, estar més temps a l’atur i no haver tingut un contracte en el mateix programa l’any anterior. 


Aureli Amat, regidor d’Agricultura, ha posat en relleu la importància d’este programa en el context actual “este programa és sempre un recolzament per a les persones amb desocupació estacional però enguany a més resulta fonamental, donades les circumstàncies econòmiques que acompanyen la COVID-19. A més, tindre nets camins i barrancs és fonamental per a la prevenció d’incendis al nostre terme municipal”

Comenta la notícia