Dret al bany per a tots a Cullera

La capital turística oferix platges accessibles amb més de 1.500 servicis prestats cada estiu per a persones discapacitades

El 79 % dels usuaris qualifica esta prestació de «molt bona»

CULLERA. 28-07-15. Són les millors platges de la Comunitat Valenciana, com així ho avalen els diferents reconeixements de qualitat obtinguts i les sis banderes blaves, però també de les més accessibles. Cullera va ser pionera a Espanya a posar en funcionament dues platges accessibles i el servici complix ara tretze anys amb un alt grau de satisfacció dels usuaris.

Platja accessible 2 (1) Platja accessible 1De mitjana, cada estiu la regidoria de Platges presta 1.500 servicis assistencials per a persones discapacitades, amb discapacitats físiques en la seua majoria, encara que també són molts els usuaris amb discapacitat física i psíquica. La majoria usen de forma individual esta prestació, però també hi ha associacions que organitzen autobusos per a acostar la platja a este col•lectiu.

A Cullera es compta amb dos punts accessibles. El més concorregut és el de Sant Antoni a l’altura de l’Oasi i l’altre es troba en la zona del Racó. El servici s’atén d’11 a 14 hores i de 16 a 19 hores durant els set dies de la setmana els mesos de juliol i agost.

En l’Oasi, entre setmana hi ha tres monitors al matí i un a la vesprada, mentre que els caps de setmana es reforça el servici per la major afluència i hi ha tres monitors al matí i dos a la vesprada. En el cas del Racó, hi ha dos monitors al matí i un a la vesprada.

Els usuaris poden fer ús de cadires amfíbies, crosses i dutxes que els faciliten el bany i els possibiliten gaudir del dret a la platja, acostant-los este plaer sense cap tipus de barreres.

La procedència dels usuaris és diversa. La majoria vénen de poblacions de la Comunitat Valenciana, però també hi ha visitants d’altres punts d’Espanya com Madrid, Castella i Lleó o Cantàbria.

L’avaluació dels banyistes és altament positiva. El 79 % valora el servici en general com «molt bo», mentre que el 21 % considera que és «bo». Entre les prestacions oferides, aquelles que més es puntuen són la labor dels professionals i les activitats desenvolupades.

Dins el treball per la integració del col•lectiu de discapacitats, les regidories de Platges i de Medi ambient, dirigides per Salva Tortajada i Juan Vicente Armengot, respectivament, també els impliquen en les activitats de conscienciació ambiental que es desenvolupen en la costa cullerenca.

Les platges de Cullera foren pioneres a facilitar l’accés a les persones discapacitades l’any 2002. La platja de l’Oasi va ser la primera d’Espanya a prestar esta mena de servici. Eixe mateix any, en altres punts de la costa espanyola es van sumar a esta iniciativa.

Deixa el teu comentari