Duraren dónes del 3 fins al 31 de març L’acte central serà la lectura del manifest el divendres 6

La regidoria d’Igualtat d’Alcàsser ha preparat una sèrie d’activitats que conformen els Jornades 2020 per la Igualtat baix el lema «paraula de dons». Aquestes començaran el dimarts 3 de març i s’allargaran fins al dia 31.

L’activitat que obrirà el cicle serà un cinema-fòrum als 18.30 al Centre Cultural amb «Una qüestió de gènere». Dimecres 4 als 19.30 hores, al Centre Social s’inaugurarà l’exposició «Som iguals però… del bressol al sostre de cristall», organitzada per els Claverises del Carme 2020. I dijous 5, també al Centre Cultural, el Fons Valencià per la Solidaritat ha organitzat la conferència «Dons al Sud, Municipis de l’Equador per la igualtat i contra la violència de gènere».

El primer cap de setmana s’obrirà amb la lectura del manifest institucional el divendres 6 als 18.30 hores a la Plaça del Castell i la marxa que recorrerà els carrers de la localitat amb l’acompanyament de la Colla Guirigall. Dissabte als 20.00 h, serà el torn per a l’obra de teatre «De Vacas, Tour Vacanal» al Centre Cultural, i diumenge a la vesprada, sortirà un bus gratuït cap a València per a participar en la Manifestació pel 8 de Març. Els plaus són limitades i totes els persones interessades hauran de reservar plaça als oficines d’Informació Municipal fins divendres 6 als 14.00 hores.

Els jornades continuaren el dimarts 10 amb la vesprada de poesia «Sentim la poesia amb Almudena Puchol». Dónes dels 18.30 hores al Centre Social, lectura de poemes i tertúlia amb Almudena Puchol, organitzat per la Biblioteca d’Alcàsser i amb la col·laboració dels Tallers de Lectura locals.

Dijous 12 als 18.00 hores, a la Llar de Jubilats, serà el torn per a l’Encontre Berenar per la Igualtat. En ell és lliurarà, per una part, el premi del concurs de cartells per la igualtat a Sandra Ramírez, pel seu disseny «Medusa»; i per altra, Reconeixements Institucionals als dues Tallers de Lectura locals. I és tancarà l’acte amb l’espectacle de poesia «Parauda de dóna» d’Ina Martí.

Continuarà la programació el dilluns 23 al Centre Social, on dónes dels 18.30 hores és portarà a terme el taller vivencial «Dóna salvatge», impartit per els psicoterapeutes Loles Serrano i Rosi Cózar. L’endemà, també al Centre Social, però als 18.00, altre taller. En aquest cas serà «La imatge dels dónes en la publicitat», impartit per Belén Gómez i Irene Jover, psicòlogues responsables del Programa Municipal d’Intervenció en Dons.

El Centre Social continuarà sent protagonista els últims dies dels jornades. Primer, el dimecres 25 als 9 del matí, tindrà lloc una taula redona per a professionals de diferents àrees municipals i agents educadors amb el títol «El foment del vincle matern-filial en situacions de vulnerabilitat», organitzada per la Creu Roja. Més tard, dijous 26, als 19.00 hores, serà el torn per a la xerrada de la matrona del Centre de Salut d’Alcàsser, Marisa Campos, «Passat i present de la lactància materna». I la programació és tancarà el dimarts 31 als 18 hores amb un Disc Fòrum en Igualtat, conduït de nou per els psicòlogues Belén Gómez i Irene Jover.

Cristina Lucendo, regidora d’Igualtat, ha senyalat que «els Jornades per la Igualtat 2020 pretenen donar la paraula als dónes, creant espais de reflexió i de diàleg per tal de sensibilitzar i conscienciar dels desigualtats que encara hui pateixen moltes dons a la nostra societat». Lucendo també ha volgut destacar que «no hagueren estat possibles sense la col·laboració de persones i entitats que s’han sumat aportant diferents propostes i mirades que ajuntes és complementen i enriqueixen».

Comenta la notícia