Economia destaca que les xifres d’atur ‘demostren la recuperació i la desestacionalització de l’economia valenciana’

El secretari autonòmic d’Ocupació, Enric Nomdedéu, ha destacat que la Comunitat continua entre les autonomies que lideren la destrucció de l’atur i la creació d’ocupació durant el mes de novembre.

ha valorat així les dades d’atur registrat del mes de novembre fets públics pel Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social, segons els quals l’atur ha baixat en 3.529 persones, per la qual cosa és el mes de novembre amb menor atur en valors absoluts des de 2009, un 0,95 % respecte a octubre, amb el que la xifra total de persones aturades es redueix a 368.564

El responsable d’Ocupació ha ressaltat que la nostra Autonomia ha registrat la tercera major baixada nacional en termes absoluts i se situa així com la tercera comunitat autònoma en la qual més descendeix l’atur, després de Madrid (-5.921) i Andalusia (-4.379), i seguida de Castella-La Manxa (-3.509).

El responsable d’Ocupació ha valorat el fet que “aquesta reducció arribe a tots els grups d’edat i sectors econòmics” i que, contràriament a l’habitual en aquestes dates, “la reducció de l’atur no s’ha limitat només al sector serveis, sinó que ha sigut fins i tot més intensa a la indústria, construcció i l’agricultura”.

Aquestes dades, per al secretari autonòmic confirmen, que la “Comunitat Valenciana continua aprofundint en la recuperació i, a més, mostra alguns signes de desestacionalització i millora de la qualitat dels llocs de treball”. Així, ha detallat que, per sectors d’activitat, l’atur ha descendit un 2,46% en la indústria; en la construcció (-2,28%); en l’agricultura (-2,15%); en el col·lectiu sense ocupació anterior (-1,1%), i en els serveis (-0,42%).

Així mateix, Nomdedéu ha recalcat que la proporció de contractes indefinits sobre el total de contractes ha augmentat i se situa en l’11,21% i, que aquest mes, l’atur ha disminuït més entre les dones (-1,11%) que entre els homes (-0,7%).

Quant a les afiliacions a la Seguretat Social, al novembre la xifra és d’1.898.475 afiliacions, per la qual cosa, segons Nomdedéu “estem davant la millor dada d’un mes de novembre des de 2008”. S’han registrat 22.415 afiliats més que el mes anterior, la major pujada a Espanya, un 1,19% en termes percentuals (Espanya: -47.499 i -0,25% respectivament).

No obstant això, el responsable d’Ocupació ha reconegut que “queda encara molt per a fer i, des de Labora, el Servei Valencià d’Ocupació i Formació, no podrem estar satisfets mentre hi haja un sol valencià o valenciana privat d’oportunitats laborals”.

Deixa el teu comentari