Educació anima a visitar l’exposició ’30 articles en 10 murals’ per a celebrar la Declaració Universal dels Drets Humans

La Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport ha posat a disposició de la ciutadania l’exposició ’30 articles en 10 murals’ per a commemorar el 70 aniversari de la Declaració Universal dels Drets Humans.

Aquesta exposició està ubicada a l’exterior de la porta principal dels espais de la Conselleria a València i l’ha inaugurada l’alumnat que ha participat en l’elaboració dels murals i els representants dels museus ceràmics que l’han coordinada en col·laboració amb la Direcció General de Política Educativa.

Cada un dels murals que s’han fet plasma tres articles de la Declaració, amb estils i tècniques diferents. Els centres que hi han participat són: l’IES Serra d’Espadà d’Onda, el Centre Ocupacional El Molí d’Onda, el Col·legi Puértolas Pardo de l’Alcora, l’IES Ausiàs March de Manises, l’IES Gilabert de Centelles de Nules, el Programa formatiu de qualificació bàsica de l’Ajuntament de Paterna, l’Escola d’Adults de Benetússer, la secció d’Educació Secundària de l’IES Sant Vicent del Raspeig d’Agost, el CEIP Lluís de Santàngel del Saler, l’IES Andreu Alfaro de Paiporta, l’IES La Sénia de Paiporta i l’aulari de Potries del CRA Mondúver-Safor.

Han col·laborat i coordinat l’elaboració dels murals ceràmics el Museu del Taulell Manolo Safont d’Onda, el Museu de Ceràmica de l’Alcora, el Museu de Ceràmica de Manises, el Museu de Belles Arts de Castelló, el Museu de Ceràmica de Paterna, el Museu de Ceràmica de Benetússer, el Museu de Cantereria d’Agost, el Museu Nacional de Ceràmica i de les Arts Sumptuàries González Martí de València, el Museu de la Rajoleria de Paiporta i el Museu Etnològic Àngel Domínguez de Potries.

70 aniversari de la Declaració Universal dels Drets Humans

A més de l’exposició ’30 articles en 10 murals’, la Conselleria ha organitzat durant l’any 2018 altres activitats i accions per a commemorar el 70 aniversari de la Declaració Universal dels Drets Humans.

Una de les primeres accions que es van fer va ser el ‘Mosaic audiovisual dels drets humans’, un projecte que va implicar centres educatius en l’elaboració de diferents clips audiovisuals al voltant de diferents articles de la Declaració, amb l’objectiu d’impulsar la reflexió de l’alumnat sobre els valors que destaca i apropar el coneixement de cada un dels 30 articles que la conformen.

Els drets humans també van centrar el programa de la III Jornada de Participació i Intercanvi de la Comunitat Educativa ‘Edusiona’t’, que es va celebrar al Palau de Congressos de Castelló amb vora 600 assistents, i que va tindre la presència de la docent palestina Hanan al-Hroub, guanyadora del Global Teacher Prize 2016, que va fer la conferència inaugural ‘Juguem i aprenem: educar en la no-violència’.

Deixa el teu comentari