Educació crea un projecte per a transformar els patis en espais coeducatius

L’objectiu és promoure relacions igualitàries i inclusives

La Conselleria d’Educació, Cultura i Esport ha impulsat una guia per a ajudar els equips docents i les comunitats educatives d’escoles i instituts a transformar els patis en espais coeducatius que promouen relacions igualitàries i inclusives.

El conseller d’Educació, Vicent Marzà, ha explicat que els patis escolars són els principals espais de socialització de l’alumnat i, per això, s’estan repensant per a trencar amb estereotips de gènere i conformar espais inclusius.

La ‘Guia de patis coeducatius’ orienta els equips docents en l’ús dels patis escolars com a espais de socialització i els dona pautes per a fer un diagnòstic de la situació de partida. També inclou recomanacions que cal tindre en compte a l’hora de dissenyar un pati coeducatiu i alguns exemples de bones pràctiques desenvolupades per 22 centres del sistema educatiu valencià.

En el web d’Inclusió Educativa es pot trobar un vídeo en què l’autora de la guia, la doctora en Psicologia, Sandra Molines, ha detallat les principals claus de la seua proposta.

La guia anima a que les iniciatives per a redissenyar els patis siguen participatives i que tota la comunitat educativa tinga veu, ja que l’alumnat té molt a dir en el tipus de pati que li agradaria tindre.

Vicent Marzà ha anunciat que a principis de 2021 se celebrarà un seminari sobre infraestructures educatives innovadores en què s’inclouran ponències sobre la construcció de patis coeducatius. A més, es definiran les mesures per a l’obtenció del distintiu d’eficiència energètica i sostenibilitat de les infraestructures escolars. 

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.