Educació invertirà 1,5 milions en la millora de centres escolars en Carcaixent

El programa “Edificant” contempla actuacions  al CEIP Francesc Pons, José Boquera i Víctor Oroval.

L’Ajuntament de Carcaixent ha rebut la proposta de delegació de competències de la Conselleria d’Educació per a l’execució d’obres del programa “Edificant” al CEIP Francesc Pons, José Boquera i Víctor Oroval. El programa “Edificant  contempla una inversió total al municipi d’1,5 milions, assumint els costos econòmics la Conselleria d’Educació, qui delega en les entitats locals els projectes, contractacions, construcció, direcció i certificacions.

En línies generals, les actuacions previstes en els tres centres estan orientades a la millora de l’eficiència energètica dels edificis amb el canvi de les portes i finestres en tots ells i la millora de l’accessibilitat, amb l’eliminació de les barreres arquitectòniques i altres actuacions com la instal·lació d’ascensors en el CEIP Francesc Pons i el CEIP Víctor Oroval. També estan incloses altres intervencions com la construcció d’una escala d’emergència en el CEIP Jose MªBoquera, i el canvi de la caldera i millora de la instal·lació elèctrica també en este centre. 

Les propostes presentades en el seu moment a la Conselleria d’Educació van ser aprovades en el Consell Escolar de cada col·legi i en el Consell Escolar Municipal. Amb les delegacions, ja s’ha arribat a la tramitació final i solament queda que l’aprovació pel ple municipal perquè Educació adjudique els fons econòmics i es puga donar inici a les obres. 

Laura Ruiz, regidora d’Educació, s’ha mostrat molt satisfeta per l’anunci de la Conselleria ja que estes actuacions milloraran el dia a dia de l’alumnat dels centres «apostar per l’eficiència energètica i l’accessibilitat és una necessitat fonamental hui en dia ja que és adaptar els centres a la realitat del s. XIX per a que el nostre alumnat puga rebre una educació de qualitat el revertirà en el futur del nostre poble». 

Deixa el teu comentari