Educació obrirà 31 noves aules de 2 anys gratuïtes per al pròxim curs

  • Seran 558 places gratuïtes i una de cada quatre de les noves aules de 2 anys són aules rurals en col·legis rurals agrupats
  • En total, el pròxim curs hi haurà prop de 16.300 places gratuïtes en 834 aules de 2 anys
  • Seran 558 places gratuïtes i una de cada quatre de les noves aules de 2 anys són aules rurals en col·legis rurals agrupats
  • En total, el pròxim curs hi haurà prop de 16.300 places gratuïtes en 834 aules de 2 anys

Educació de la Generalitat ha creat 31 noves aules gratuïtes d’Infantil de 2 anys en escoles públiques de 28 municipis per al pròxim curs, 2020-2021. D’aquesta manera, el nombre de places gratuïtes de 2 anys s’amplia en 558 i l’oferta global sumarà entorn de 16.300 places entre *CEIP, escoles infantils de la Generalitat i escoles infantils municipals.

De les 31 noves aules de 2 anys en els CEIP, 15 corresponen a les comarques d’Alacant, amb 270 places gratuïtes; 7 a les de Castelló, amb 126 places; i 9 a les de València, amb 162 places.

Més d’un terç de les noves aules, 12 de 31, s’obrin en entorns rurals per a contribuir a l’arrelament de la població més jove. S’han creat en col·legis rurals agrupats (CRA), seguint la línia que duu a terme la Conselleria com a mesura de lluita contra el despoblament dels municipis més xicotets.

Cal subratllar que 8 de les noves creacions són en pobles de menys de 1.000 habitants (Aigües, Agres, Alfafara, L’Alqueria d’Asnar, Benilloba, Benicolet, La Llosa i Plans) i altres quatre són en municipis que per poc superen el miler d’habitants (Ademuz, Algímia d’Alfara, Ribesalbes i Sierra Engarcerán).

15 noves aules gratuïtes de 2 anys en comarques d’Alacant

A les comarques d’Alacant s’obriran noves aules gratuïtes de 2 anys en els següents centres educatius d’Infantil i Primària: CRA Mariola-Benicadell, que comptarà amb una aula de 2 anys tant en l’aulari d’Agres com en el d’Alfafara; CEIP Mirador d’Aigües; CEIP Illa de Tabarca d’Alacant; CEIP Horta Major d’Alcoi; CRA L’Encantada, que obrirà una aula de 2 anys en l’aulari de L’Alqueria d’Asnar i també en el de Plans; CEIP Verge dels Dolors de Benilloba; els CEIP Miguel Hernández i Rector Francisco Mes de Crevillent; CEIP Montcabrer de Muro de Alcoy; CEIP Sant Bartolomé d’Orihuela; CEIP Sant Roc de Polop; CEIP Raspeig de Sant Vicent del Raspeig i CEIP Hispanitat de la Vila Joiosa.

A més, el CEIP Romualdo Ballester de Torrevieja obrirà també una aula gratuïta de 2 anys traslladada del CEIP La nostra Senyora del Rosari.

Aquestes 15 noves aules se sumen a aquelles a les quals Educació ha estat dotant els cursos passats de gratuïtat a les comarques d’Alacant en *CEIP, escoles infantils de la Generalitat i escoles infantils municipals.

Per tant, el pròxim curs hi haurà 273 aules gratuïtes de 2 anys amb 5.334 places gratuïtes a les comarques d’Alacant.

Noves 7 aules gratuïtes de 2 anys en comarques de Castelló

A les comarques de Castelló, els centres d’Infantil i Primària on s’obriran noves aules gratuïtes de 2 anys són: CEIP Comte d’Aranda de L’Alcora;CEIP Felicinda Colell de Càlig; els CEIP Benadressa i Herrero de Castelló de la Plana; CEIP Riu Millars de Ribesalbes; CEIP Vicente Faubell de La Llosa; i el CRA La Serra de Sierra Engarcerán.

Aquestes 7 noves aules se sumen a aquelles a les quals Educació ha estat dotant de gratuïtat a les comarques de Castelló en *CEIP, escoles infantils de la Generalitat i escoles infantils municipals.

Per tant, el pròxim curs hi haurà 111 aules gratuïtes de 2 anys amb 2.144 places gratuïtes a les comarques de Castelló.

Noves 9 aules gratuïtes de 2 anys en comarques de València

A les comarques de València els centres d’Infantil i Primària on s’obriran noves aules gratuïtes de 2 anys són: CRA Rincón d’Ademuz d’Ademuz; CEIP Palància d’Algímia d’Alfara; CRA Riu Vernissa de Benicolet; CEIP Sant Joan de Ribera de Burjassot; CEIP Sant Francesc de Borja de Llombai; CEIP Bisbe Hervás de Puçol; CEIP Ramón Martí Soriano de Vallada; i a València ciutat els CEIP del Castellar-L’*Oliveral i el Santiago Calatrava de *Benimàmet.

Aquestes 9 noves aules se sumen a aquelles a les quals Educació ha estat dotant de gratuïtat a les comarques de València la passada legislatura en *CEIP, escoles infantils de la Generalitat i escoles infantils municipals.

Per tant, el pròxim curs hi haurà 450 aules gratuïtes de 2 anys amb 8.813 places gratuïtes a les comarques de València.

La importància de dotar d’aules gratuïtes de 2 anys

El pròxim curs, 2020-2021, hi haurà un total de 16.291 places gratuïtes en 834 aules. De les places, 3.474 en 193 aules de 178 CEIP, 2.580 en 129 aules de les 55 escoles infantils de la Generalitat i 10.237 en 512 aules de les 246 escoles infantils municipals.

Les 16.291 places que s’ofereixen per a escolaritzar a xiquets i xiquetes de 2 anys, que el pròxim curs són les nascudes i els nascuts en 2018, les costeja al 100% la Conselleria d’Educació.

D’aquestes 16.291 places escolars gratuïtes d’Infantil de 2 anys, 1.494 (el 9,2% del total) s’ofereixen en l’àmbit rural en 79 aules: 774 places en 43 aules en escoles rurals, 40 en 2 escoles infantils de la Generalitat i 680 places en escoles infantils municipals de 34 municipis de menys de 1.500 habitants.

Amb les 7 noves aules de 2 anys que es creen per al pròxim curs en els 46 CRA que hi ha en el territori valencià, se sumen un total de 18 aules. Això suposa un increment del 64% respecte a les 11 que existeixen el curs actual.

Comenta la notícia