El 75% de la ciutadania se sent orgullosa de viure a Mislata

L’equip tècnic de sociologia i ciències polítiques ha presentat el Sondeig d’Opinió anual amb les dades de satisfacció ciutadana dels serveis municipals, recollits durant les seues pràctiques d’estiu 

Les xifres revelen una alta puntuació al funcionament de l’ajuntament (6’5) i a la gestió del govern municipal (6’74). Destaca la valoració general dels programes d’ajudes socials, així com els projectes de parcs infantils, la reforma dels camps de futbol, els horts urbans i la posada en marxa del pla d’Igualtat

L’Ajuntament de Mislata ha presentat davant els mitjans de comunicació aquest matí l’estudi que plasma les dades recollides pels becaris d’estiu, encarregats de realitzar per seté any el Sondeig d’Opinió Ciutadana. Un document que plasma la valoració dels serveis municipals, el perfil sociològic de la ciutadania i l’opinió sobre la gestió política i els representants polítics del municipi.

Entre les noves preguntes d’enguany, una d’elles buscava conéixer l’arrelament identitari cap al municipi. Del bolcat de dades s’extrau així que un 75% de la ciutadania se sent orgullosa de viure en el municipi, un 17% només a vegades, i un 5% diu no sentir-se mai lligada al sentiment de pertinença a la ciutat. 

Respecte a la satisfacció amb de l’ajuntament; quasi el 60% de la població diu sentir-se bastant o molt satisfeta amb la gestió. De els problemes detectats per la ciutadania, tornen a destacar aquells generats per la densitat de població; l’aparcament, o el transport públic.

Respecte als programes socials; cal assenyalar la positiva puntuació de tots els serveis, que superen el 5 sobre 10. Però els millor valorats són el menjador escolar d’estiu i en vacances (7,17), les activitats per a recaptar fons contra el càncer (6,71), les beques de menjador (6,67) i les beques de transport per a estudiants i persones majors (6,5).

Respecte a la part de valoració política, l’alcalde torna a ser el líder millor valorat, igualant xifres d’anys anteriors (6’92); i de la mateixa manera l’oposició obté resultats similars al d’anteriors sondejos. López Bronchud, del PP (3,28), Gil Marín, de Compromís (2’91), González Murgui, de Ciutadans (2´76) i Galà Lleial, de VOX (1’66) no aconsegueixen l’aprovat.

L’ascens més notable l’obté la portaveu del govern, la socialista Martínez Mora, que supera per primera vegada la barrera del 6.

Per a Bielsa, la posada en marxa d’aquest estudi és “una prova del compromís amb generar més participació, informació i transparència; i és necessari continuar avaluant els problemes detectats per la ciutadania, valorar la gestió dels programes i iniciatives dutes a terme durant aquests últims anys, i posar en valor l’opinió dels veïns, per a continuar millorant la ciutat gràcies al feed-back amb la ciutadania”.

El document íntegre amb totes les preguntes, el perfil sociològic dels enquestats i la metodologia d’anàlisi de resultats està disponible en la web municipal des de hui mateix; complint així el compromís de donar a conéixer els resultats a tota la ciutadania.

Deixa el teu comentari