El bebé hipopòtam de BIOPARC València compleix 6 mesos

Encara que ho podrem continuar veient mamar durant un llarg període, cada vegada s’alimenta de més quantitat d’herba i mostra molt d’interés per la companyia del seu pare

Gori, el bebé hipopòtam (Hippopotamus amphibius) nascut en BIOPARC València el mes de maig passat, compleix 6 mesos. La mare protectora, Rigas, segueix molt pendent de l’evolució del xicotet, que continuarà alletant-se fins als 2 anys. Amb ella desdejuna i sopar, moments en els quals també s’alimenta d’herba. Especialment a partir d’aquesta edat, quan cada vegada té més activitat, gaudeix recorrent tot el recinte i cerca sobretot la companyia del seu pare Raff. L’ampli aquari on podem contemplar a la família d’hipopòtams al complet és únic a Espanya. El recinte recrea l’hàbitat dels grans llacs i rius africans, oferint una visió subaqüàtica d’aquests enormes mamífers convivint amb diferents espècies de peixos amb els quals mantenen una perfecta relació simbiòtica.

Aquesta fascinant espècie està catalogada com a vulnerable en la llista roja de la IUCN (Unió Internacional de Conservació de la Naturalesa). La seua principal amenaça és la pèrdua d’hàbitat, les represàlies per la seua agressivitat amb els humans i la caça per a obtindre la seua carn i les seues dents d’ivori. La seua població s’ha reduït dramàticament i el 90% dels hipopòtams que van habitar Àfrica el segle passat ja han desaparegut. Aquest descens amenaça els ecosistemes aquàtics dels grans llacs africans. La femta que depositen en les aigües són fonamentals per a mantindre l’harmonia i la vida en aquest mitjà per la seua aportació en carboni, nitrogen, fòsfor i la transferència de silici biogènic a l’aigua que permet l’equilibri de les diatomees (algues endèmiques d’aquests llacs) i, amb elles, la vida de nombroses espècies aquàtiques i peixos.

Deixa el teu comentari