El bulevard García Lorca de València convertirà la platja de vies en un corredor verd de 49.000 metres quadrats

El futur bulevard García Lorca cobrirà la platja de vies del Parc Central i la transformarà en un espai verd de 49.000 metres quadrats i un quilòmetre de llargària. La reurbanització de l’entorn contempla un espai totalment naturalitzat, sense recorreguts longitudinals de vehicles, sinó accessos d’entrada i eixida als blocs d’edificis en bucle; voreres d’entre sis i dotze metres, i dos carrils bici bidireccionals de tres metres d’amplària, en tots dos laterals. 

Per la seua part, la vicealcaldessa i titular de Desenvolupament Urbà, Sandra Gómez, ha incidit en l’oportunitat que suposen les obres del canal d’accés, que soterraran totes les línies de Rodalia i alta velocitat d’entrada a la ciutat i permetran enderrocar el pont de Giorgeta. 

D’altra banda, el regidor Giuseppe Grezzi ha detallat el disseny de la planta viària per a la urbanització en superfície del bulevard García Lorca.

Està previst que els treballs, amb un pressupost de 400 milions d’euros —dels quals el govern d’Espanya aportarà el 50 %; l’Ajuntament, 100.000 milions d’euros, i la Generalitat, la resta—,  arranquen entre finals de 2022 i començament de 2023, i es prolonguen fins l’any 2027, en nou fases. 

Deixa el teu comentari