El campus Verd Tulell convertix les rutes escolars en zona per a vianants

Hui s’ha presentat el campus Verd Tulell, que consistix en el tancament del carrer Professor Bernat Montagut al pas de vehicles, deixant només el pas de vianants.

Junt amb l’escola pública Tirant lo Blanc, l’alcalde d’Alzira, Diego Gómez, el regidor de Medi Ambient, Agricultura i Transició Ecològica, Pep Carreres, i els tècnics del departament, han donat a conéixer este projecte que, dins de la Setmana de la Mobilitat, i baix el lema “Caminem segurs a l’escola”, tanca al trànsit el carrer que dona accés als centres educatius:

  • Escoleta Infantil Tulell
  • CEIP Tirant Lo Blanch
  • IES Murta
  • Universitat Catòlica de València
  • Centre Educatiu Xúquer

“Es tracta d’una iniciativa que naix de la proposta de les AMPES de les escoles i amb la qual l’Ajuntament  vol aconseguir que el camí a l’escola siga segur, eliminant el pas de vehicles,  rebaixant la quantitat de contaminació que es genera, reduint el temps que perdem en els embossos”, assegura l’alcalde. 

Des de l’Ampa del CEIP Tirant Lo Blanch han col·laborat en el condicionament per a vianants amb actuacions al carrer. El cap de setmana, les mares i pares del l’alumnat han pintat al carrer jocs perquè els menuts puguen jugar a l’entrada i eixida a l’escola. També, a l’acte han assistit els alumnes de l’Acadèmia Xúquer per donar suport a esta iniciativa.

La ruta escolar segura és una iniciativa que vol facilitar que els xiquets i xiquetes vagen a escola a peu i de manera autònoma, és a dir, que puguen anar sense acompanyants adults per esta ruta segura.

A més, aconseguim millorar els hàbits saludables augmentant l’ús de la mobilitat no motoritzada, i mitigar el canvi climàtic en reduir la petjada de CO2. “Volem millorar tant la nostra qualitat de vida com la de les generacions que ens succeïsquen, la qual cosa creem contribuirà decisivament a l’adopció d’un canvi en la manera de desplaçar-se als centres educatiu utilitzant maneres de transport més eficients, caminant i amb bicicleta”, segons el regidor, Pep Carreres .

Deixa el teu comentari