El caqui rebrà ajudes directes d’Europa en resposta a les demandes de la Ribera

Reunió Brussel·les caqui (1)Carlet (27-04-2016).- La Comissió Europea ha mostrat la seua intenció d’incloure el caqui dins dels productes que tindran dret a les ajudes directes d’Europa, pel vet rus. D’esta manera, el president de la Comissió, Joost Kort, respon positivament a les demandes que va presentar ara fa sis mesos una delegació formada per l’alcaldessa de Carlet, M. Josep Ortega -en representació dels alcaldes riberencs-, el president de la Denominació d’Origen Kaki Ribera del Xúquer, Cirilo Arnandis, i l’eurodiputat Jordi Sebastià.

En esta primera presa de contacte mantinguda a Brussel·les, els representants valencians reclamaren a Europa la importància d’incloure el caqui entre les ajudes a productes afectats pel vet rus. Des de la Ribera es reclamava atenció per al sector del caqui, del qual actualment viuen un 60 % de famílies de poblacions de la Ribera com Carlet.

Els representants valencians aportaren a la cap del gabinet del comissari d’Agricultura dades econòmiques que certificaven que els productors del caqui de la Ribera s’havien vist afectats pel vet rus a l’entrada de productes provinents de la Unió Europea. Els representants valencians instaven  a la Comissió a canviar els criteris de quantitat de producció per a accedir a les subvencions per criteris que tingueren en compte la incidència territorial que la crisi provocada pel vet havia tingut en la comarca de la Ribera o a Carlet.

A hores d’ara, l’alcaldessa de Carlet, M. Josep Ortega, s’ha mostrat molt satisfeta del canvi de parer de la Unió Europea, que aposta per incloure el caqui com a destinatari d’ajudes directes. Ortega ha destacat que “és important lluitar perquè les problemàtiques que afecten els nostres ciutadans s’escolten de primera mà a Europa i aconseguir xicotetes victòries com esta, que de segur afavoriran l’economia dels nostres ciutadans. Es tracta d’una victòria col·lectiva dels ajuntaments i productors de caqui i que demostra que la unió de tots ha fet possible que la nostra veu s’escolte a Europa”.

Recordem que la trobada amb els representants europeus era conseqüència de la moció aprovada per tots els ajuntaments afectats, i recolzada per cooperatives i sindicats agrícoles. D’altra banda, Ortega anuncia que “no van a abaixar la guàrdia i estaran pendents de com es plasma esta intenció d’incloure el sector del caqui com a destinatari de les ajudes directes europees. Els productors del caqui han demostrat al llarg dels anys que volen viure de la producció i no de les subvencions, però en situacions de crisi cal una ajuda des de les institucions per tal de donar un impuls al sector”.

 

 

Deixa el teu comentari