El Casal Jove d’Alzira estarà en funcionament en 2022

Les obres de construcció del casal jove tornen a estar en marxa. La Junta de Govern Local d’Alzira ha donat llum verda a la instal·lació de sòl radiant i de pavimentat a l’interior de l’antic magatzem de Cucó, que albergarà les activitats dels grups i col·lectius de joves de la ciutat, una obra que compta amb un pressupost total de 100.000 euros i que està previst que comence en el termini d’un mes. 

La paralització de les obres a causa de la pandèmia de la COVID-19 sembla que ha arribat a la seua fi i, segons assegura la regidora de Joventut, Leticia Piquer, el casal jove podria posar-se en funcionament l’any vinent, una vegada acabe la següent fase, que consistirà en la instal·lació de la xarxa elèctrica i que previsiblement es durà a terme a l’any 2022. 

Aleshores, el magatzem, amb una superfície de 992 metres quadrats, ja estarà disponible per al seu ús com un espai diàfan, perquè ja hi comptarà amb els serveis i les instal·lacions bàsics per a permetre l’entrada de gent, segons reconeix la regidora.

L’expectació entre els col·lectius de joves de la ciutat és gran davant de l’obertura del primer edifici destinat a este sector de població a la capital de la Ribera Alta, segons destaca Leticia Piquer. El primer casal jove d’Alzira ocuparà la històrica nau del magatzem de Cucó, un edifici de grans dimensions i, a hores d’ara, diàfan, que es compartimentarà per a donar cabuda a les diferents associacions i organitzacions juvenils de la localitat, que hi disposaran a esta seu d’oficines i sales d’ús polivalent, així com altres espais més grans per a propiciar encontres col·lectius i activitats amb major afluència de participants, com exposicions, reunions, xarrades, o actes culturals. 

L’espai permetrà dinamitzar, informar, orientar segons les necessitats de les persones joves que poden anar des dels 12 anys fins als 30. Són etapes de vida amb distintes necessitats i cal impulsar, mitjançant activitats de temps lliure educatiu, la promoció de la infància, l’adolescència i la joventut del municipi, per tal de trencar dinàmiques de desigualtat. 

Deixa el teu comentari