El Centre de Dia Torrefiel trasllada l’exposició ‘Crear-te’ als serveis centrals del IVASS

El Centre de Dia (CD) Torrefiel per a persones amb dany cerebral sobrevingut ha traslladat l’exposició ‘Crear-te’ als serveis centrals de l’Institut Valencià d’Atenció Social-Sanitària (IVASS).

Aquesta mostra, presentada en les instal·lacions del centre el passat 26 d’octubre amb motiu del Dia del Dany Cerebral Adquirit, està composta pels treballs realitzats per les persones usuàries en el Taller d’Arts Plàstiques.

L’exposició ‘Crear-te’, que pot visitar-se fins al dia 21 de gener en les oficines del IVASS al carrer Amadeu de Savoia, 2 de València, posa en valor la pràctica creativa com a estratègia dedicada a educar la percepció, l’expressió, la memòria i la salut de les persones que han patit alguna lesió cerebral.

En el Taller de Pintura Creativa Acompanyada, dirigit per la monitora Lucía Díaz i la cuidadora Charo Marró, s’aprofundeix en les capacitats de cada persona adaptant-se la tècnica que més s’ajusta a les seues característiques.

Les persones amb dany cerebral sobrevingut, usuàries d’aquest recurs, realitzen les seues pròpies creacions artístiques en sessions terapèutiques, amb un nombre reduït de participants, en un ambient tranquil i participatiu.

L’exposició de pintura del CD Torrefiel té per objecte visibilitzar la realitat d’aquestes persones, per la qual cosa cadascuna de les obres ve acompanyada del testimoniatge i d’apreciacions personals de qui la realitza.

Aquest recurs del IVASS, situat a la ciutat de València, compta amb 30 places en les quals ofereix un servei especialitzat d’atenció diürna a persones que han patit un dany cerebral adquirit i les seues famílies.

Deixa el teu comentari