El Centre del Carme comença aquest dijous els ‘Concerts des del llit’ amb les actuacions de Yana Zafiro i Popin’love

El cicle organitzat per Cero en Conducta i Vibra Mahou, amb el suport del Consorci de Museus, reunirà set actuacions en tres concerts al novembre, desembre i gener de 2021

L’accés als concerts és gratuït i les invitacions estan disponibles en la web del Centre del Carme

El Centre del Carme Cultura Contemporània comença aquest dijous, 12 de novembre, la primera edició del cicle ‘Concerts des del llit’. Una iniciativa de Cero en Conducta i Vibra Mahou, que compta amb el suport del Consorci de Museus, amb l’objectiu de facilitar trobades de qualitat entorn del directe. Les actuacions aniran a càrrec de dos representants del so ‘bedroom pop’; la murciana d’origen ucraïnés Yana Zafiro i l’artista valencià Popin’love.

Els concerts se celebraran al Claustre Gòtic del Centre del Carme, on els artistes realitzaran la seua actuació des del llit; un llit portat a l’escenari i des del qual no solament es puga assistir a un concert de música en directe, sinó que l’espectador puga participar d’una creació escènica, basada en l’intrusiu i en l’inclusiu.

El cicle està basat en la creació de sinergies entre diferents disciplines, per a donar lloc a una proposta artística que barreja música, escenografia, teatre o interpretació. Aquesta original proposta de Cero en Conducta i Vibra Mahou adapta l’experiència de les actuacions en viu en temps ‘millennials’, per a gaudir del sabor del directe d’una manera única.

El director del Centre del Carme, José Luis Pérez Pont ha assenyalat que “després d’uns quants mesos celebrant la recuperació de l’art en viu, des del Centre del Carme hem demostrat que la cultura és segura, seguint totes les recomanacions que marca la normativa per a la prevenció de la COVID-19. Amb aquests concerts continuem impulsant el sector cultural valencià i els seus artistes, acostant nous llenguatges i formats artístics a la ciutadania”.

Yana Zafiro no entén de fronteres ni d’etiquetes. En les seues cançons barreja castellà i anglés, es passeja per l’electrònica o el pop de dormitori i li queda temps per a estar connectada amb l’escena de fanzins i l’art contemporani de la seua ciutat. El seu primer EP, ‘Mi perro se va a morir’ reuneix quatre peces enlluernadores en les quals fa gala de talent i desimboltura. Les seues lletres estan plenes d’enginy, ironia i alienació postadolescent. Yana fa coses especials, tal com demostra ‘Crepúsculo’, el primer avanç del que serà el seu àlbum i que ix a la llum aquest mes de novembre.

Popin’love, integrant del col·lectiu Toxic Pop, és un projecte que sorgeix sense voler com una via de fuga emocional. Mitjançant produccions de ‘hyper-pop’ i versos de naturalesa abstracta, invita l’oient a una experiència auditiva tòxica.

A les actuacions de Yana Zafiro i Popin’love els seguiran els concerts de Jazzboy i Casero el 17 de desembre. Per la seua banda, mori, Rusowsky i laborde seran els últims a gitar-se en el llit del Centre del Carme el 15 de gener.

Donat el caràcter íntim dels concerts, i seguint les recomanacions sanitàries per la COVID-19, l’aforament es limitarà a 150 persones assegudes i es garantirà la distància mínima interpersonal d’1,5 metres. Igualment, l’ús de mascareta serà obligatori tant per a accedir a l’espai com durant els concerts.

Deixa el teu comentari