El Club Gastronòmic “El Putxeret” d’Almussafes programa dos tallers de cuina

La reforma de la seu de l’entitat, realitzada recentment per l’Ajuntament de la localitat, permetrà la posada en marxa d’aquests projectes

El primer curs que desenvoluparà està dirigit als joves d’entre 10 i 15 anys i començarà el pròxim 27 de febrer

Almussafes, a 30 de gener de 2017. Les inscripcions per a participar en els dos tallers organitzats pel Club Gastronòmic “El Putxeret” ja poden realitzar-se en la cafeteria del Centre Cultural. El dedicat al públic infantil es desenvoluparà tots els dimecres del 27 de febrer al 27 de març i en horari de 17:30 a 19 h. Per la seua banda, el dirigit a majors de 16 anys tindrà una durada de dues vesprades, concretament els dies 1 i 8 de març de 18 a 21 h. La posada en marxa d’aquests cursos ha sigut possible gràcies a l’adequació per part de l’Ajuntament d’Almussafes de les instal·lacions d’una de les “cases dels mestres” del carrer Mestre Cardona, i que són de titularitat municipal.

L’associació d’Almussafes dedicada a la difusió de l’art culinari, el Club Gastronòmic “El Putxeret”, podrà aconseguir enguany un dels grans objectius amb els quals es va fundar l’entitat fa ara cinc anys. Per primera vegada en la seua trajectòria, els seus integrants programen dos tallers de cuina dirigits a tots els majors de 10 anys amb inquietuds en aquest camp, que estaran impartits per professionals del sector.

El primer d’ells, de cuina infantil, està indicat per a joves d’entre 10 i 15 anys i en ell s’intentarà transmetre als assistents l’afició per la gastronomia a través de plats senzills i divertits. Es desenvoluparà tots els dimecres entre el 27 de febrer i el 27 de març de 17:30 h. a 19 h. L’altre taller, denominat “Iniciació a la Cuina per a Adults”, es realitzarà els dimecres 1 i 8 de març de 18 h. a 21 h. i està obert a persones a partir dels 16 anys. En tots dos casos les places estan limitades a 10 i el preu de matrícula ascendeix a 25€. Els interessats ja poden inscriure’s en la cafeteria del Centre Cultural en el seu horari habitual d’obertura.

El Club Gastronòmic “El Putxeret” fa un pas més i integra en la seua programació aquesta iniciativa que s’uneix a les rutes de la tapa i la cullera, així com a la seua participació en altres activitats proposades pel consistori com són la seua col·laboració en la festivitat del ‘9 d’Octubre’.

Col·laboració municipal

La iniciativa serà possible gràcies a la rehabilitació de la seua seu, situada en un dels antics “cases dels mestres” del carrer Mestre Cardona, que són de titularitat municipal. La reforma, impulsada per l’Ajuntament d’Almussafes, ha permès adequar les instal·lacions i, concretament, la col·locació d’una cuina amb les dimensions i característiques necessàries per a plantejar aquest tipus d’activitats.

Gràcies a aquesta actuació, que ha inclòs també el condicionament d’una altra d’aquestes cases, cedida a “Almussord”, s’ha millorat l’accessibilitat amb la construcció de rampes exteriors i de lavabos per a persones amb mobilitat reduïda, s’ha renovat tota la instal·lació elèctrica i s’ha elevat l’altura de la barana de l’escala, entre altres qüestions. En total, la inversió realitzada per l’Ajuntament en aquests dos immobles ha ascendit a 54.745 euros, IVA inclòs.

Deixa el teu comentari