El col·legi Cervantes d’Alcàntera de Xúquer tanca el curs pedalant cap a un futur sostenible

L’alumnat de 3r de Primària ha donat per finalitzat el seu projecte “Pandora: Missió Humanitat” amb l’última missió “La Creativitat és contagiosa, passa-la!”. Aquesta vegada han sigut els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) 7 “Energia neta i no contaminant”, ODS 9 “Innovació, Infraestructures i Indústria” i la ODS 11 “Ciutats i Comunitats sostenibles” els que han ajudat a aquests protectors i protectores del planeta a ser molt més conscients d’aspectes com les energies renovables. De les necessitats de crear nous invents o infraestructures que ajuden a la societat tenint cura del planeta, i també, sobretot, a reflexionar sobre què podem fer per a aconseguir unes comunitats molt més sostenibles, conscients i responsables enfront del planeta.

Tots aquests aspectes han portat a l’alumnat a investigar i deixar volar la seua creativitat per a trobar propostes per a millorar la sostenibilitat local, a Alcàntera de Xúquer, i d’ahí va sorgir la proposta de l’Electrobici, que transforma l’energia mecànica en energia elèctrica i que permet així, de manera sostenible, carregar aparells elèctrics mentre realitzen activitat física. Una proposta que va ser molt estudiada per l’alumnat quant al material i funcionament i que va poder posar en pràctica per a veure si eren capaços de portar-la endavant. Després d’aconseguir fer funcionar el circuit i muntar-lo a una bicicleta, només quedava la prova final que va ser tot un èxit. La Electrobici carregava! Ja amb l’aval del seu funcionament, van convidar a l’alcalde, Julio García, que va acudir acompanyat de les regidores de Medi Ambient i Educació, per a presentar-los l’Electrobici. La representació del Govern Local va conéixer el funcionament del projecte i els alumnes van exposar la necessitat d’utilitzar la mesura al poble per a continuar fent d’Alcàntera de Xúquer una comunitat més sostenible i compromesa amb el medi ambient i les persones que viuen en ella. Una visita en la qual l’alumnat també va aprofitar per a mostrar a l’alcalde i a les regidores els invents que havien creat cadascun d’ells i elles com “Rodaris de la Ciència” i el seu hort ecològic en el qual havien construït un sistema de reg solar per de degoteig.

Estudiants compromesos amb el planeta i amb el seu poble. El prototip dels xiquets i xiquetes de Tercer funciona. Ara només queda que l’Electrobici es convertisca en una realitat en la vida diària.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.