El Col·legi Major Rector Peset acull una exposició sobre l’alzheimer

La Sala de la Muralla del Col·legi Major Rector Peset acull l’exposició ‘Se m’ha oblidat que t’he oblidat’, organitzada juntament amb el Vicerectorat de Responsabilitat Social i Cooperació de la Universitat Politècnica de València. Aquesta exposició, que es podrà visitar del 10 de setembre al 17 d’octubre en la Sala Muralla, coincideix amb la celebració del Dia Mundial de l’Alzheimer el proper 21 de setembre.

Amb aquesta exposició l’associació de dones artistes Blanco, Negro y Magenta vol sensibilitzar la societat sobre la malaltia d’Alzheimer, i ho fa per mitjà d’un diàleg entre les obres que componen l’exposició en diferents formats com ara dibuixos, fotografies, vídeos, obra tèxtil o escultures.

En aquesta exposició preval la part emocional reflectida en la llibertat de cadascuna de les artistes per fer servir com a inspiració per a les seues obres la seua pròpia experiència o la seua contextualització social, partint d’una idea proposada en comú. Les artistes membres de l’associació que hi participen són: Alexandra R. Rey, Almudena Armenta, Blanca Prendes, Carmen Imbach, Charo Corrales, Concha Mayordomo, Dora Román, Eva Rodríguez Castillo, Leticia Reyero, Lo Súper, Mabel Martínez, Maite Cajaraville, Marga Colás, Marta Albarrán, María Jesús Manzanares, Miren Marterola, Miriam Garlo, Narges Bazarjani, Rebeka Elizegi, Soniya Patel, Teresa Blanco, Virginia Rivas i Yolanda Lalonso. Aquesta vegada, en l’exposició participa com a artista convidada Paloma Navares.

Per a les integrants de l’associació, “aquest projecte té també la intenció d’insistir en el reconeixement i l’aportació social que suposa l’atenció i la cura de la persona malalta i posar davant els ulls de qui contemple l’exposició el treball callat, abnegat, desvalorat, poc o gens remunerat, que fan bàsicament dones de l’àmbit familiar, amb el desgast emocional que això suposa, i també el de migrants de poca qualificació professional que malauradament difícilment cotitzen pel seu treball”.

A Espanya hi ha 800.000 persones amb aquesta malaltia, es tracta de la causa més comuna de demència i representa aproximadament entre el 60 i el 70 per cent d’aquests casos. Cada any en són diagnosticats aproximadament 40.000 nous casos. Segons les directrius de la OMS per a la reducció del deteriorament cognitiu i de la demència, uns hàbits de vida més saludables podrien ajudar a reduir-ho.

L’exposició serà inaugurada demà 10 de setembre, a les 19 hores, per Antonio Ariño, vicerector de Cultura i Esport de la Universitat de València, Rosa Pujades, vicerectora de Responsabilitat Social i Cooperació de la Universitat Politècnica de València, Concha Mayordomo i Mareta Espinosa, comissàries de l’exposició i representants de l’associació Blanco Negro y Magenta, i Carles Xavier López, director del Col·legi Major Rector Peset.

Deixa el teu comentari