El comité assessor Port-Ciutat valida les bases del concurs internacional d’idees per al Parc de Desembocadura

El Comité assessor Port-Ciutat ha revisat i validat este dijous els plecs tècnics i bases reguladores del Concurs del Parc de Desembocadura, redactats per l’Ajuntament de València. L’alcalde de València, Joan Ribó, acompanyat de la vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament Urbà, Sandra Gómez, ha assistit a la sessió del Comité, en la qual s’ha tractat també sobre els compromisos econòmics del projecte i les obres de la primera fase del futur parc.

Ribó ha presentat a l’Autoritat Portuària els avanços en els plecs tècnics i bases reguladores del concurs en dos fases i internacional d’idees del Parc de Desembocadura. Tal com ha explicat Ribó, a finals d’any ja es podran tindre enllestides estes bases i es podrà llançar el concurs i encarregar el projecte i direcció d’obra de l’àmbit corresponent a la primera fase, que és la que està en la zona de Natzaret. En principi, el Port assumirà dos terceres parts del cost del parc, que s’estendrà sobre terrenys del recinte portuari. 

El setembre passat, la Junta de Govern Local va adjudicar les obres de condicionament de l’Espai Natzaret sobre una parcel·la de 60.154 m² que formarà part del futur Parc de Desembocadura. Totes les actuacions realitzades en Espai Natzaret, tant les que ja es van dur a terme en 2020 com les que s’escometran amb l’actual licitació, tindran un caràcter transitori perquè el futur projecte del Parc de Desembocadura intervindrà sobre este espai. No obstant això, l’alcalde ha destacat que fins que s’execute este gran projecte, els veïns i veïnes del barri i de tota la ciutat podran fer ús d’esta àmplia zona verda, en la línia de fer de València “una ciutat molt més sostenible i naturalitzada”.

Deixa el teu comentari