El concurs de teatre ‘Vila de Mislata’ alça el teló entre mesures de seguretat sanitària

El certamen, que compleix 38 edicions, és un trampolí perquè moltes companyies emergents facen el salt als circuits teatrals

Carlos F. Bielsa: “Mislata és hui un altaveu d’arts escèniques de primer nivell, i hem de continuar confiant a la cultura i al teatre la seua capacitat per a construir una societat més respectuosa, plural i lliure”

Mislata compta amb un dels certàmens teatrals més consolidats del nostre territori. Es tracta del concurs de teatre en valencià “Vila de Mislata”, que, malgrat les dificultats provocades per la crisi sanitària de la Covid-19, alçarà el teló de la seua XXXVIII edició demà divendres 6 de novembre. En aquesta ocasió, seran nou les propostes de teatre emergent les que buscaran a Mislata una oportunitat per a fer el salt a les arts escèniques.

Cada divendres, fins al 29 de gener, el Centre Cultural Carmen Alborch rebrà a actors, actrius i companyies no professionals, que tractaran de demostrar el seu talent i creativitat en una mostra que any rere any assumeix el seu paper de prestigi i de referent en l’àmbit de la Comunitat. Aquesta edició, això sí, estarà marcada per la pandèmia i per això totes les representacions tindran lloc a les 20 hores i l’aforament de públic estarà limitat per a complir amb la normativa.

Per a l’alcalde, Carlos Fernández *Bielsa, “vivim un dels moments més complicats per a la cultura. És per això que hem de treballar conjuntament entre institucions per a pal·liar els efectes que tindrà la manca de produccions teatrals durant aquesta època tan incerta. Per això, sense cap dubte, el nostre Concurs de Teatre Vila de Mislata havia de donar resposta, adaptar-se a la nova normalitat i fer un pas avant per a recordar que Mislata continuarà defensant la cultura, amb seguretat i prevenció”.

Enguany, a més, el certamen ve carregat de novetats. Una de les més significatives és que de les nou representacions programades, sis d’elles són de nova autoria o de creació col·lectiva, i quatre seran estrenes absolutes en valencià.

Les companyies Ars Dementia, La Trinxera Teatre, Passeig Teatre, Stres de Quatre, Malatesta Teatre, El Nuc- BTT, Suc de Teatre-La Tarumba, La Col·lectiva Imaginària i Faràndula Teatre, procedents de diferents racons de la Comunitat Valenciana, seran les que competiran durant les nou setmanes de competició per a alçar-se amb els guardons del concurs.

Per primera vegada també, el jurat està compost per una gran majoria de dones professionals de les arts escèniques i de la promoció cultural valenciana. La dramaturga i actriu, Paula Llorens; l’actriu i pedagoga teatral Victoria Mínguez; la directora i escenògrafa, Kika Garcelán, i la periodista cultural de Mislata, Marga Ruiz, conformen el jurat, juntament amb Toni Pastor, gestor cultural i professor del ESAD, que participarà per tercera vegada en la història del certamen.

A més, com una altra novetat i amb l’objectiu de promoure, dinamitzar i acostar encara més a la ciutadania la diversitat amb la qual es practica el teatre en valencià, s’han creat nous canals de comunicació, a través d’una pàgina web i perfils en les xarxes socials propis del concurs.

Deixa el teu comentari