El Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca viatja fins a les antípodes

Sueca, 01/04/2016,El certamen gastronòmic internacional degà a tot l’Estat espanyol arriba més lluny que mai amb la celebració de la semifinal internacional a l’Illa de Tasmània

foto_tasmania_3 (1)El Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca celebra este cap de setmana una nova semifinal internacional a l’Illa de Tasmània (Austràlia). Esta nova fase eliminatòria prèvia al certamen que es celebrarà el proper setembre, tindrà lloc este mateix dissabte, 2 d’abril, als vinyers de Goaty Hill Vineyard, a Kayena.

Un total de 12 equips de cuiners competiran a les antípodes per fer-se amb els títols de guanyador i finalistes de la millor paella valenciana del seu territori i aconseguir així un passe al concurs de Sueca, el certamen gastronòmic internacional degà a tot l’Estat espanyol, que compta amb la col·laboració del Patronat Provincial de Turisme de  València  i de l’Agència Valenciana del Turisme.

El cuiner neozelandés, Edrick Corban-Banks, gerent de l’empresa australiana Casa Paella LTD, ha estat l’encarregat d’organitzar la segona d’estes semifinals al continent australià. Edrick Corban-Banks va ser nomenat, en la darrera edició del concurs, ambaixador del Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca en el Pacífic. El cuiner neozelandés treballa per promocionar la paella i la gastronomia valenciana a Austràlia i el seu restaurant ha estat, a més, participant en el nostre certamen en dues ocasions.

Els responsables de dictar el veredicte d’esta semifinal seran el xef Jesús Melero, el xef Ulises Menezo i Josep Cortell, en representació del Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca; José Luis Fowler, xef i propietari de la cadena de restaurants Pepitos; Edrick Corban-Banks, xef de Casa Paella LTD i ambaixador del concurs al Pacífic; Mathew Evans (The gourmet farmer); Nick Haddow (Brunny Island Cheese); Terry Noonan (Tas-Saf Saffron) i Natasha Nieuwhof (Goathy Hill Winnes).

Este mateix divendres, en la jornada prèvia al concurs, el xef Jesús Melero ha impartit una master class a la ciutat de Launceston (Tasmània), tot amb l’objectiu de difondre i mostrar als concursants i al públic assistent com s’elabora el plat més famós de la nostra gastronomia.

Les eliminatòries internacionals s’organitzen amb l’objectiu d’exportar la recepta de l’autèntica paella valenciana i amb la voluntat de crear una major consciència i reconeixement d’este famós plat per tot arreu.

El prestigiós certamen atrau reconeguts xefs de tot arreu del món i com en la resta de  les eliminatòries celebrades fins ara, els finalistes del concurs de Tasmània rebran també una invitació per participar a la 56ª edició del Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca que tindrà lloc el diumenge 11 de setembre.

Tòquio (Japó) i Villafrance sur Cher (França) són les pròximes destinacions a les que es farà arribar la nostra paella en els propers mesos. A més a més, en esta edició s’ha celebrat també la primera semifinal americana del concurs que va tenir lloc el passat mes d’octubre a Jersey City, New Jersey (EUA).

 

Deixa el teu comentari