El Consell col·labora al Centre d’Investigació Príncep Felip per a la promoció de la investigació en biomedicina

Sanitat aportarà més de 4,7 milions d’euros durant aquest any per a facilitar el desenvolupament de programes d’investigació del CIPF

El centre d’investigació realitza una important labor d’investigació biomèdica que serveix de suport logístic a hospitals i centres de salut

El Ple del Consell ha aprovat un acord de cooperació entre la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública i la Fundació de la Comunitat Valenciana Centre d’Investigació Príncep Felip per a col·laborar en el finançament del seu funcionament i en la promoció de la investigació biomèdica durant aquest any 2020.

Per a això, la Conselleria de Sanitat Universal subvencionarà a aquesta entitat amb 4.714.000 euros amb la finalitat de potenciar els projectes d’investigació científica que desenvolupa aquesta entitat en el camp de la biomedicina.

El Centre d’Investigació Príncep Felip desenvolupa una important labor d’investigació en l’àrea de biologia que a més serveix de suport logístic i tècnic a la medicina assistencial en hospitals i centres de salut. A més, desenvolupa tècniques d’investigació l’execució de la qual requereix de personal altament qualificat.

L’activitat científica d’aquest centre s’estructura en diferents programes científics. D’una banda, les investigacions se centren en les bases moleculars de patologies humanes, entre les quals destaca les malalties estranyes, malalties neuromusculars, mitocondrials, endocrines i oncologia.

Una altra de les àrees d’investigació és la Neuroinflamación i deterioració neurològica, mitjançant l’estudi de la neurobiología, la patologia cel·lular o la imatge biomèdica. A més, es duen a terme programes d’investigació sobre noves tecnologies d’investigació biomèdica, com són la metabolómica i la citómica, entre altres.

I, finalment, una altra de les àrees d’investigació del centre són les teràpies avançades, com són l’ús de polímers terapèutics, regeneració tissular i neuronal o utilització de cèl·lules mare.

Comenta la notícia