El Consell de la Infància de Picassent celebra una trobada virtual amb altres consells entorn els seus drets

La trobada és l’esdeveniment final d’una llarga sèrie d’activitats culturals i participatives celebrades a la Comunitat Valenciana entorn del Dia Mundial de la Infància, que es commemorà divendres dia 20 a tot el món.

Els consells infantils de les Ciutats Amigues de la Infància reconegudes per UNICEF Espanya han volgut innovar enguany amb una trobada virtual sobre el respecte als drets de la Infància. Així, coincidint amb les celebracions entorn este dia tan assenyalat per als xiquets i les xiquetes membres dels consells municipals infantils de les Ciutats Amigues de la Infància d’Alcoi, Alzira, Almussafes, Castelló, La Pobla de Farnals, La Vall d’Uixó, Mislata, Picassent, Quart de Poblet, Sagunt, Torrent, Teulada-Moraira i Xàbia, es reuniren telemàticament este dissabte 21 de novembre mitjançant una trobada anual virtual amb l’objectiu de compartir experiències i desenvolupar dinàmiques de treball entorn de la temàtica del respecte pels drets de la infància.

L’eix temàtic de la trobada virtual va ser el respecte, element indispensable per a l’exercici dels drets de tots, per a la convivència i la sostenibilitat. Els i les participants han abordat este concepte des de 4 perspectives fonamentals: el respecte al medi ambient, a la diversitat, a la igualtat de gènere i el respecte en la nostra conducta en les xarxes socials.

Donades les mesures adoptades per a fer front a la crisi sanitària provocada per la Covid19 varen obligar a suspendre les trobades presencials de Consells d’infància i adolescència que, com cada any, organitzen diferents municipis reconeguts com a Ciutats Amigues de la Infància. En conseqüència, la xarxa de Ciutats Amigues de la Infància a la Comunitat Valenciana, des del convenciment que el dret a la participació infantil no es pot detenir, va acordar cercar alternatives per a assegurar un espai de trobada i reflexió entre xiquets i xiquetes que formen part d’este òrgan de participació municipal. 

Deixa el teu comentari