El Conservatori de Música d’Almussafes clausura demà divendres les jornades de cooperació internacional amb França

La directora del CPM Almussafes, Magnolia Puchalt, i l’experta en improvisació de música contemporània del Conservatori de París, Raquel Paños, han conjuminat esforços per a l’èxit del projecte 

Almussafes ha sigut l’escenari d’aquests tallers de cooperació internacional, de tres setmanes de duració, inaugurats el passat 30 d’agost. Les jornades, dedicades a la formació de l’alumnat del CPM Almussafes en tècniques d’improvisació i soundpainting, culminaran en l’última jornada demà divendres 17 amb un concert obert al públic, que se celebrarà a les 19.30 hores en el Centre Cultural d’Almussafes sota la direcció del professor del CPM Almussafes, Toni Peris. 

Durant el recital, els joves músics estrenaran dues obres inèdites a càrrec del compositor francés Maël Bailly i el compositor espanyol, natural de Paterna, Iván Martí. Les interpretacions deixaran pas durant els interludis a la improvisació generativa i la pintura sonora. 

A més, durant les tres setmanes de desenvolupament de les jornades de cooperació internacional s’han realitzat tallers d’improvisació dirigits a l’alumnat del CPM a càrrec del brillant saxofonista i professor del Conservatori de Paris, Vicent Le Quang, qui a més és especialista en pintura sonora i música jazz. 

El projecte ha sigut ideat per Raquel Paños i Félix Bacik, en cooperació amb nombrosos professionals. 

Des del Conservatori d’Almussafes es mostren molt satisfets pel fet que l’equip organitzatiu parisenc finalment haja triat com a emplaçament la Comunitat Valenciana, i en concret la localitat d’Almussafes, per la gran importància que cobren les agrupacions musicals en el nostre territori, formant part de la nostra identitat cultural. 

Deixa el teu comentari