El Consorci de La Ribera recupera la històrica Davallada del Xúquer

La prova canvia el nom a Descens del Xúquer i se celebrarà els dies 25 i 26 de setembre.

L’esdeveniment tindrà una modalitat competitiva i una prova popular.

Nascuda en 1961 i amb més de 40 edicions realitzades, la coneguda com “Davallada del Xúquer” va ser durant molts anys un dels esdeveniments esportius més importants d’Espanya i va reunir piragüistes de tot el país que acudien a batre’s en aquesta prova celebrada tradicionalment en el marc de la Fira de San Onofre d’Algemesí. La Davallada del Xúquer, organitzada pel centenari club de piragüisme Scooter d’Algemesí, va ser durant anys un dels esdeveniments esportius més importants de la comarca.

Ara, el Consorci de la Ribera recupera l’esdeveniment en 2021 per a celebrar-lo de forma anual sota el nom de Descens del Xúquer. La cita, que se celebrarà els dies 25 i 26 de setembre, comptarà amb una modalitat competitiva i una prova popular.

Promocionar el turisme actiu
El Consorci de la Ribera té l’objectiu de tornar a posicionar aquesta històrica prova com un dels esdeveniments de la seua categoria més destacats del panorama nacional, i l’únic esdeveniment esportiu d’aquesta tipologia en la Comunitat Valenciana, reunint a més de 15 clubs de piragüisme, uns 300 palistes i prop de 1.200 acompanyants.

A més, amb la recuperació de la regata, el Consorci pretén donar a conéixer la Ribera de Xúquer com una destinació destacada de turisme actiu, amb la finalitat d’atraure visitants que puguen descobrir tot el potencial de la comarca a través de la seua columna vertebral: el riu Xúquer.

38 km i tres etapes
La 59 edició del Descens del Xúquer constarà de tres etapes competitives i un recorregut popular per als aficionats a aquest esport que vulguen gaudir des de l’aigua dels pintorescos paisatges que ofereix la Ribera, completant un total de 38 km seguint el curs del riu Xúquer al llarg de les jornades del dissabte i el diumenge.

Les primeres dues etapes se celebraran el dissabte 25 de setembre i consistiran en un recorregut ascendent de 12 km amb eixida i arribada a Sueca passant per Riola i Polinyà de Xúquer al matí, i un recorregut d’11 km en sentit ascendent-descendent amb eixida a Sueca i arribada a Algemesí a la vesprada.

La localitat d’Algemesí albergarà el diumenge la tercera i última etapa, de 15 km en sentit descendent passant per Polinyà del Xúquer i Albalat de la Ribera, i amb arribada a Algemesí.

El reglament de la prova competitiva ja pot consultar-se en la web https://riberaturisme.es/descens-del-xuquer/ .

Prova popular
Per als piragüistes aficionats i amants d’aquest esport que desitgen viure una experiència única descobrint alguns dels paisatges més representatius de la zona, se celebrarà una prova popular de 5 km amb recorregut descendent que començarà a Alzira i finalitzarà a Algemesí.

El Consorci de la Ribera és l’entitat que organitza el Descens del Xúquer, juntament amb la Federació de Piragüisme de la Comunitat Valenciana i els clubs Escúter Club d’Algemesí, Club de Piragüisme Sueca, Peña Piragüista Antella i Ajuntament d’Alzira. A més, l’organització compta amb la col·laboració econòmica de la Conselleria de Cultura, Educació i Esport de la Generalitat Valenciana, que ha reconegut l’esdeveniment com a Projecte Singular 2021, i dels ajuntaments d’Algemesí, Sueca, Albalat de la Ribera, Polinyà de Xúquer, Riola i Alzira.

Ribera Televisió

RiberaTV naix l'any 1986 amb la idea de crear una televisió lliure i plural. En 2005 obté la llicència per la GV per a emetre en el marc legal de la TDT.

Deixa el teu comentari