El Consorci incorpora 2 noves autoescales extensibles de 39 metres valorades en 1,6 milions d’euros

El Consorci Provincial de Bombers de València (CPBV) ha incorporat 2 noves autoescales extensibles de 39 metres que s’incorporen a l’actual flota amb l’objectiu de millorar la resposta davant emergències a la provincia de València. Aquestos dos vehicles estan valorats en 1,6 milions d’euros.

La principal novetat d’aquestes dues autoescales es l’extensió de 39 metres, que millora les actuals (de entre 27 i 32 metres). “Una va al parc de Gandia i l’altra a Sagunt, dues de les zones amb més edificis de més altures de la provincia”, ha apuntat el president del Consorci, Josep Bort.

Els vehicles, de la marca Magirus i amb el xassis de Scania, ja estan als parcs de Gandia i Sagunt. Al llarg de les pròximes dues setmanes els bombers rebran la corresponent formació pel que les autoescales estaran operatives a final de mes.

“L’adquisició d’aquests nous vehicles s’emmarca dins de l’objectiu marcat en la nostra legislatura de millorar el nostre equipament per a millorar la qualitat del servei en les emergències en tota la província de València”, ha explicat Bort.

Als dos vehciles se’ls ha exigit el compliment de la Norma UNEIX 1846 sobre seguretat en camions de bombers en tot el que afecta a prevenció de riscos laborals. Els licitadors van haver de presentar una certificació però el Consorci exigeix a més realitzar unes proves de verificació que es realitzen en l’INSIA, organismes de la Universitat Politécnica de Madrid homologat pel Ministeri d’Indústria. Es comprova, entre altres aspectes, la seua capacitat de frenat d’ascens i antibolcada lateral, així com les prestacions ergonòmiques (seients, espai, etc).

 

Deixa el teu comentari