El CPBV realitza centenars de serveis per les pluges

A hores d’ara es segueix treballant en serveis de tragues d’aigua i retirada de branques i murs caiguts

El Centre de Comunicacions i Control del  Consorci Provincial de Bombers de València ha rebut 935 sol·licituds de serveis derivats de les pluges, de les que un important percentatge s’ha traduït en intervencions per emergències. Les zones més afectades han sigut la Ribera Alta i la Ribera Baixa, en consonància amb els alts registres assenyalats per l’AEMET i que en alguns punts han rondat els 400 litres acumulats. Així i tot, el fenomen de pluges intenses ha afectat també a  la resta de la província i els bombers han intervingut en més de 50 municipis. 

Durant tot el temporal, desenes de dotacions de Bombers i el Grup de Rescat GERA del Consorci han efectuat nombroses intervencions de rescats de gent aïllada a les seues vivendes o espais habituals. S’hi ha arribat a evacuar a famílies senceres, a escolars dels seus col·legis, usuaris de centres de discapacitat, treballadors aïllats a les seues empreses, o gent major que viu sola. 

Quant als rescats de conductors, es van multiplicar especialment a partir de última hora del matí del dijous, continuant durant tot el dia, a punts com barrancs, ponts, passos soterranis i túnels. Des del Consorci es segueix insistint que en esta classe de situacions la crescuda de l’aigua és molt ràpida i cal evitar zones inundables. Tot i la magnitud d’estos rescats, gràcies a la rapidesa en la intervenció dels serveis d’emergència no ha calgut lamentar danys personals.

A més, l’altre volum important de treball per als bombers del Consorci Provincial ha sigut les tasques de tragues d’aigua a cases i comerços, així com la retirada de branques i trossos de mur arrossegats per l’aigua i el vent. Durant la jornada del divendres es seguirà treballant en este tipus de serveis per pal·liar els efectes d’este temporal. 

Deixa el teu comentari