El Departament de La Ribera inicia hui a Alzira i Sueca el seu programa d’exercicis aquàtics per a embarassades

Les piscines cobertes d’ambdós municipis han acollit les primeres sessions d’este programa de condicionament pèlvic previ al part

 

  • Es tracta d’una innovadora iniciativa pel que suposa de coordinació entre el Departament de La Ribera i els diferents ajuntaments de la comarca, que cedeixen les seues piscines municipals. Tous i Benimodo començaran a realitzar estes sessions en els pròxims dies.

 

  • El programa AIPAP consisteix en exercicis aquàtics dirigits a dones embarassades, per millorar la seua capacitat aeròbica, força, elasticitat i equilibri i reduir el risc de complicacions durant l’embaràs i el part.

 

  • Este tipus d’exercicis redueix un 10% les probabilitats de cesària i un 8% les probabilitats de tenir un part instrumentalitzat.

aipap2Alzira (24.10.16).- El Departament de Salut de La Ribera inicia hui el seu programa AIPAP d’exercicis a l’aigua per a dones embarassades, a les piscines municipals d’Alzira i Sueca. En els propers dies el programa d’exercicis començarà a les piscines de Tous i Benimodo. Es tracta d’una innovadora iniciativa pel que suposa de coordinació entre el Departament de Salut de La Ribera i els diferents ajuntaments de la comarca, que cedeixen les seues piscines municipals per fer-ho.

Així municipis com Guadassuar, Almussafes i Alginet també han mostrat el seu interès en este programa, que està obert a tots els ajuntaments que vulguen sumar-se a ell. El programa AIPAP és un programa de condicionament general i sòl pelvià a l’aigua dirigit a dones embarassades, amb l’objectiu de millorar les seues condicions físiques de cara al moment del part. Les sessions es realitzen sota la supervisió de les comares del Departament de Salut de La Ribera, que han rebut formació específica per dur a terme este programa.

Segons ha destacat la responsable de Paritoris de l’Hospital de La Ribera, Erme Abarca, “un bon programa d’exercici durant l’embaràs sobre la musculatura, les estructures òssies, articular i lligamentosa de la regió sacre-ilíaca i sacre-lumbar, milloren la mobilitat pèlvica i la finalització del part i l’aigua, en la qual la flotabilitat permet suportar només el 50% del pes corporal, és el medi ideal per a una dona embarassada”.

Així, està demostrat que “assistir a un programa AIPAP redueix un 10% les probabilitats de cesària i un 8% les de tenir un part instrumentalitzat”, ha destacat Abarca, qui ha afegit que “estes dades justifiquen la necessitat d’adoptar un programa d’estes característiques a La Ribera “. El programa d’exercicis que ha començat hui, amb grups d’entre 10 i 15 dones, constarà de 5 sessions de 50 minuts cadascuna en les quals les futures mares s’exercitaran la seua capacitat aeròbica, milloraran la seua força, elasticitat i equilibri, reduint el risc de complicacions durant l’embaràs.

Deixa el teu comentari