El Departament de Salut de la Ribera col·labora amb els centres docents i ajuntaments en la prevenció del COVID-19

S’ha constituït la Comissió Educacovid per a seguir l’evolució epidemiològica dels centres i coordinar mesures de prevenció i control

S’estan realitzant tallers en els centres escolars perquè els més joves treballen la percepció de risc i assumisquen un canvi d’hàbits 

El Departament de Salut de la Ribera està col·laborant amb els centres docents no universitaris i amb els ajuntaments de la comarca en la prevenció de la transmissió de coronavirus en l’àmbit escolar. 

Esta col·laboració s’està articulant a través de Educacovid, una comissió multidisciplinària integrada per professionals del Departament de Salut de la Ribera, Centre de Salut Pública d’Alzira, ajuntaments, Mancomunitat de la Ribera Alta, centres escolars de la comarca i CEFIRE de Xàtiva.

L’objectiu d’esta Comissió és el de seguir l’evolució epidemiològica en la comunitat educativa de la comarca i facilitar la posada en marxa de mesures de prevenció i control de la infecció per coronavirus, així com donar suport assistencial en cas de necessitat i que el professorat conega el circuit de detecció de casos. 

Per a això, des de la seua posada en marxa, esta Comissió està mantenint una sèrie de reunions periòdiques amb la finalitat d’intercanviar informació, que continuaran realitzant-se en funció de l’evolució de la pandèmia. 

Tallers per a escolars

De la mateixa manera, i amb l’objectiu d’arribar al col·lectiu juvenil, la Comissió Educacovid està realitzant tallers dirigits als delegats de grup dels centres d’Educació Secundària i Formació Professional de la comarca. 

A través d’estos tallers es pretén que els més joves treballen la percepció de risc i assumisquen un canvi d’hàbits en este sentit. Estos tallers ja s’han dut a terme en dos centres escolars, l’IES 9 d’Octubre de Carlet i l’IES Enric Soler i Godes de Benifaió, i està previst que es vagen repetint fins a cobrir la totalitat de centres de la comarca. 

La metodologia que s’utilitza és la de dinàmica grupal amb suport visual; així mateix, es facilita als assistents un dossier amb els continguts treballats perquè, una vegada finalitzat el taller, puguen transmetre la informació a la resta dels seus companys i a les seues famílies. Els alumnes que realitzen el taller es converteixen en ‘agents de salut covid19’. 

Segons han destacat des de la Comissió Educacovid “durant el mes de setembre la transmissió del coronavirus a les aules de la comarca ha estat nul·la, per la qual cosa es pot inferir que les mesures de prevenció adoptades en este àmbit estan funcionant. El professorat i el personal no docent estan fent un treball formidable que cal continuar duent a terme”.

Deixa el teu comentari