El dimecres es lliuraran els premis del II Concurs de Medi, concurs audiovisual del medi ambient valencià de l’Ajuntament de l’Alcúdia

La Diputació de València, Samaruc Digital, Acció Ecologista Agró, Ecologistes en Acció i Xúquer Viu col·laboradors del concurs.

En aquesta segona edició del Concurs d’audiovisual sobre medi ambient, han sigut 10 els treballs presentat, superant els 6 que es presentaren en la primera edició. Entre els treballs presentats destaquen els documentals Operation Rüppell, Fam de terra, Reptiles valencianos, Territori d’acció: la MAT, Paisajes del Maestrat i Decidim el futur de les nostres muntanyes.

El lliurament dels guardons tindrà lloc el dimecres 30 de gener a les 19 de la vesprada. Prèviament a conèixer el veredicte del jurat es projectaran els 3 audiovisuals premiats. En l’acte de lliurament participarà el Diputat de Medi Ambient, Josep Bort, l’alcalde de l’Alcúdia, Andreu Salom, el regidor de Medi Ambient, Paco Sanz, la regidora d’Educació Pilar Huertas i representants de les organitzacions col·laboradores.

El jurat del concurs el formen representants de Samaruc Digital, Ecologistes en Acció, Acció Ecologista Agró, Xúquer Viu, Diputació de Valencià i Ajuntament de l’Alcúdia. El primer classificat serà premiat amb 700 euros, mentre que el segon i tercer premiat optaran a 450 euros i 250 euros respectivament.

Paco Sanz, regidor de Medi Ambient, considera que aquest concurs vol ser una finestra al món dels treballs audiovisuals que tenen el medi ambient com a protagonista. “La mostra esdevé una eina de conscienciació sobre la necessitat de preservar l’entorn a partir dels coneixements que ens proporciona l’audiovisual, perquè, com diuen les bases del concurs, qui coneix el territori no el destrueix”, afirma.

Les obres presentades tracten temes que mostren el paisatge, la flora i la fauna des d’un punt de vista ecològic i ambiental, però també amb una mirada social i antropològica de les persones que habiten el medi. De la mateixa manera, aquest concurs pretén ser un espai de denúncia davant els conflictes derivats arran de la presència humana i la fragilitat de l’ecosistema.

En la primera edició del concurs Medi, el documental guanyador va ser “Aljezares, alma verde”, un audiovisual que dóna a conèixer una particular zona humida del terme municipal d’Asp. Amb el mateix nombre de vots, el segon i tercer premi va estar compartit. “Anfibios valencianos” és un dels títols que va quedar classificat per partida doble. Es tracta d’un treball acurat que fa un retrat molt aproximat dels nostres amfibis. Per la seua part, l’altre finalista va ser “La Mola és nostra”, un reportatge que posa d’actualitat la protecció del territori davant projectes econòmics depredadors. L’obra se centra en la defensa del paratge natural municipal de la Mola de Paterna enfront de la intenció de construir un gran centre comercial.

Deixa el teu comentari